Γύροι των Πόλεων

Στους δρόμους της Νέας Σμύρνης έλαβε χώρα η τρίτη πράξη της φετινής σειράς των αγώνων «Γύροι των Πόλεων» που είναι αφιερωμένοι στον μεγάλο μαραθωνοδρόμο Μιχάλη Κούση, με μεγάλους νικητές τον Θεοδόση Κάλδη και την Ειρήνη Κοκκιναρίου.

Share

Στον αγώνα της Νέας Σμύρνης, που παραδοσιακά γίνεται στη μνήμη του Κώστα Κοτζιά συνήθως στις πρώτες μέρες του Γενάρη, αυτή τη φορά με μια εβδομάδα καθυστέρηση βέβαια, δρομείς από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν. Στους άνδρες και σε μια διαδρομή 5,5 περίπου χιλιομέτρων νικητής αναδείχθηκε ο Θεοδόσης Κάλδης αφού ξέφυγε στην τελευταία στροφή από τους αθλητές του προπορευόμενου γκρουπ που απαρτιζόταν από τους Πούλιο, Μερούση, Κόκορο, Αναγνώστου, Παρμάκη και τον μαραθωνοδρόμο Βασίλη Ζαμπέλη. Ο Κάλδης ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 17.00 και επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την καταξίωση του στην κατηγορία των ανδρών πλέον αφού δεν είναι η πρώτη φορά που στέφεται νικητής σε εγχώριο αγώνα της «μεγάλης» κατηγορίας.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τον Κάλδη τερμάτισε ο Κώστας Πούλιος σε 17:02 που ήταν νικητής στη μάχη για τη δεύτερη θέση δίνοντας συνέχεια στη δυναμική, αγωνιστική επιστροφή του μετά από λίγα χρόνια αποχής. Τρίτος ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης από τη Χίο με 17:04, τέταρτος ο Βασίλης Ζαμπέλης με 17:10, πέμπτος ο Θοδωρής Αναγνώστου με 17:17 με τον Μιχάλη Παρμάκη να κλείνει την πρώτη εξάδα.

Στις γυναίκες, η Ειρήνη Κοκκιναρίου είχε ευκολότερο έργο αφού δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να αποσπαστεί από τις υπόλοιπες αθλήτριες και να φτάσει στην πρώτη θέση στην απόσταση των 4 χιλιομέτρων. Η Ελληνίδα στιπλίστρια άφησε πίσω της την πρωταθλήτρια του τριάθλου Ντενίζ Δημάκη που την κόντραρε μέχρι και το 3ο χιλιόμετρο περίπου και τρίτη την Κωνσταντίνα Τσιόβολου.

Νωρίτερα, έγιναν κούρσες για αθλητές μικρότερων κατηγοριών με συμμετοχή από παιδιά των συλλόγων αλλά και των σχολείων της περιοχής με ελπιδοφόρα συμμετοχή.

Η σειρά των αγώνων συνεχίζεται με τον τέταρτο αγώνα στις 7 Φεβρουαρίου στη Χίο, ολοκληρώνεται με τον τελικό που και φέτος θα γίνει στη Φιλοθέη. O αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 14 Μαρτίου.

Αποτελέσματα

Άνδρες
1. Θεοδόσης Κάλδης (Ολυμπιακός) 17.00.3
2. Κώστας Πούλιος (Παναθηναϊκός) 17.02.6
3. Χριστόφορος Μερούσης (ΠΓΣ) 17.04.2
4. Βασίλης Ζαμπέλης (ΟΑ Κούρος Αίγινας) 17.10.2
5. Θόδωρος Αναγνώστου (Δρομέας Αμαρουσίου) 17.17.7
6. Μιχάλης Παρμάκης (ΠΓΣ) 17.32.8

Γυναίκες
1. Κοκκιναρίου Ειρήνη (Δρομέας Αμαρουσίου) 13:04.0
2. Δημάκη Ντενίζ (ΓΑΣ Ιλισός) 13:23.0
3. Τσιόβολου Κων/να (ΠΑΟ) 13:35.9
4. Κολομπούρδα Θεοδώρα (ΓΣ Καλλιθέας) 13:50.7
5. Χριστοδουλίδου Ελπίδα (Ηρακλής) 13:55.2
6. Ευαγγέλου Μαρία (Ολυμπιακός) 14:06.7

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αντίπαλο τον καιρό
Ούτε ο κακός καιρός δεν κατάφερε να σταματήσει τους 100 και πλέον δρομείς που έλαβαν μέρος στον Ziria Trail Race αλλά και το μικρότερο αγώνα των 7 χλμ. που έγιναν την Κυριακή στο βουνό της Κορινθίας. Μπορεί οι διοργανωτές να αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη διαδρομή παρόλα αυτά η διοργάνωση ήταν και φέτος αρκετά καλή με τους συμμετέχοντες να απολαμβάνουν τους αγώνες. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.
Για 24η χρονιά ο Κορακοβούνιος
Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης η Ενορία Αγίου Γεωργίου Αμφιθέας Κορακοβουνίου και οι πολιτιστικοί Σύλλογοι Αμφιθέας- Λοφούπολης και το 4ο Τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου. διοργανώνουν τον 24ο Κορακοβούνιο αγώνα δρόμου και πεζοπορίας την Κυριακή 15 Μαίου στην περιοχή Κορακοβουνίου. Ενας αγώνας λαικός που εδώ και είκοσι τέσσερα συνεχή χρόνια διοργάνωσης έχει προσφέρει πολλά στον Κρητικό αθλητισμό και είναι ο καλύτερος αγώνας στο είδος του. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Ιωάννη Καμπαξή φίλο του αθλητισμού και πρωτεργάτη του Κορακοβούνιου δρόμου και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων.<
5ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αίγινας "Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος"
Το ίδρυμα “Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή ενότητα νήσων διοργανώνουν τον 5ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αίγινας ”Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος” την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο