Γύροι των Πόλεων

Στους δρόμους της Νέας Σμύρνης έλαβε χώρα η τρίτη πράξη της φετινής σειράς των αγώνων «Γύροι των Πόλεων» που είναι αφιερωμένοι στον μεγάλο μαραθωνοδρόμο Μιχάλη Κούση, με μεγάλους νικητές τον Θεοδόση Κάλδη και την Ειρήνη Κοκκιναρίου.

Share

Στον αγώνα της Νέας Σμύρνης, που παραδοσιακά γίνεται στη μνήμη του Κώστα Κοτζιά συνήθως στις πρώτες μέρες του Γενάρη, αυτή τη φορά με μια εβδομάδα καθυστέρηση βέβαια, δρομείς από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν. Στους άνδρες και σε μια διαδρομή 5,5 περίπου χιλιομέτρων νικητής αναδείχθηκε ο Θεοδόσης Κάλδης αφού ξέφυγε στην τελευταία στροφή από τους αθλητές του προπορευόμενου γκρουπ που απαρτιζόταν από τους Πούλιο, Μερούση, Κόκορο, Αναγνώστου, Παρμάκη και τον μαραθωνοδρόμο Βασίλη Ζαμπέλη. Ο Κάλδης ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 17.00 και επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την καταξίωση του στην κατηγορία των ανδρών πλέον αφού δεν είναι η πρώτη φορά που στέφεται νικητής σε εγχώριο αγώνα της «μεγάλης» κατηγορίας.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τον Κάλδη τερμάτισε ο Κώστας Πούλιος σε 17:02 που ήταν νικητής στη μάχη για τη δεύτερη θέση δίνοντας συνέχεια στη δυναμική, αγωνιστική επιστροφή του μετά από λίγα χρόνια αποχής. Τρίτος ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης από τη Χίο με 17:04, τέταρτος ο Βασίλης Ζαμπέλης με 17:10, πέμπτος ο Θοδωρής Αναγνώστου με 17:17 με τον Μιχάλη Παρμάκη να κλείνει την πρώτη εξάδα.

Στις γυναίκες, η Ειρήνη Κοκκιναρίου είχε ευκολότερο έργο αφού δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να αποσπαστεί από τις υπόλοιπες αθλήτριες και να φτάσει στην πρώτη θέση στην απόσταση των 4 χιλιομέτρων. Η Ελληνίδα στιπλίστρια άφησε πίσω της την πρωταθλήτρια του τριάθλου Ντενίζ Δημάκη που την κόντραρε μέχρι και το 3ο χιλιόμετρο περίπου και τρίτη την Κωνσταντίνα Τσιόβολου.

Νωρίτερα, έγιναν κούρσες για αθλητές μικρότερων κατηγοριών με συμμετοχή από παιδιά των συλλόγων αλλά και των σχολείων της περιοχής με ελπιδοφόρα συμμετοχή.

Η σειρά των αγώνων συνεχίζεται με τον τέταρτο αγώνα στις 7 Φεβρουαρίου στη Χίο, ολοκληρώνεται με τον τελικό που και φέτος θα γίνει στη Φιλοθέη. O αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 14 Μαρτίου.

Αποτελέσματα

Άνδρες
1. Θεοδόσης Κάλδης (Ολυμπιακός) 17.00.3
2. Κώστας Πούλιος (Παναθηναϊκός) 17.02.6
3. Χριστόφορος Μερούσης (ΠΓΣ) 17.04.2
4. Βασίλης Ζαμπέλης (ΟΑ Κούρος Αίγινας) 17.10.2
5. Θόδωρος Αναγνώστου (Δρομέας Αμαρουσίου) 17.17.7
6. Μιχάλης Παρμάκης (ΠΓΣ) 17.32.8

Γυναίκες
1. Κοκκιναρίου Ειρήνη (Δρομέας Αμαρουσίου) 13:04.0
2. Δημάκη Ντενίζ (ΓΑΣ Ιλισός) 13:23.0
3. Τσιόβολου Κων/να (ΠΑΟ) 13:35.9
4. Κολομπούρδα Θεοδώρα (ΓΣ Καλλιθέας) 13:50.7
5. Χριστοδουλίδου Ελπίδα (Ηρακλής) 13:55.2
6. Ευαγγέλου Μαρία (Ολυμπιακός) 14:06.7

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2oς Αγώνας Δρόμου Acheloos Run
19-5-2018: 2η διοργάνωση για τον αγώνα
Καλοκαιρινός ημιμαραθώνιος στην Αίγινα
Mε αρκετά μεγάλη συμμετοχή παρά την πολύ έντονη ζέστη που επικρατούσε έγινε το Σάββατο το απόγευμα στην Αϊγινα ο αγώνας δρόμου “Γιώργος Κωστάκος” μήκους 16 χλμ. Στον αγώνα που ξεκινούσε και τερμάτισε στην Αγία Μαρίνα έλαβαν μέρος 101 δρομείς με τους 96 από αυτούς να τερματίζουν αλλά και 22 περιπατητές. Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν ο Ογκένι Ταφέσε στους άνδρες και η Φιλίππα Πουλίδου στις γυναίκες.
3ος Λαΐκός Αγώνας Ορεινού Δρόμου "Μονοπάτι Αρκάδρων Ποιμένων"
Δοκιμασία αντοχής και περιπέτειας στη βόρεια πλευρά του Μαινάλου. Εκκίνηση στις 10:30 από το Βαλτεσινίκο και τερματισμός στο ίδιο σημείο. Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και το ποσό των 10Ε που θα καταβάλλουν οι συμμετέχοντες θα διατεθεί προς ενίσχυση του συλλόγου “Φλόγα”.
Back to Top