Αγώνας μνήμης στο νησί της Αίγινας

Το Ιδρυμα Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, με την συμπαράσταση της ΕΟΛΣΜΑ-Υ και υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ διοργανώνει τον 3ο Ημιμαραθώνιο Αίγινας 16.2 χλμ. στην μνήμη του Γεωργίου Κωστάκου το Σάββατο 16 Ιουλίουλ

Share

Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΤ ΚΩΣΤΑΚΟΣ σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, με την συμπαράσταση της ΕΟΛΣΜΑ-Υ και υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ διοργανώνει τον 3ο Ημιμαραθώνιο Αίγινας 16.2 χλμ. το Σάββατο 16 Ιουλίου.
Ο αγώνας διεξάγεται στα πλαίσια εκδηλώσεων στην μνήμη του Γεωργίου Κωστάκου. Ο Γεώργιος Κωστάκος με καταγωγή από την Αίγινα έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 43 ετών τον Νοέμβριο του 2008. Ο Γεώργιος Κωστάκος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του Broadway, μέσα στην πληθώρα χαρισμάτων που είχε. Έχει συγγράψει αμέτρητα θεατρικά έργα, έχει λάβει τιμητικούς επαίνους για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό και έχει κερδίσει αμέτρητα μετάλλια ως βαλκανιονίκης στην ενόργανη γυμναστική. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις επίσημες ιστοσελίδες στην διεύθυνση: www.aeginamarathon.gr, www.georgecostacos.com.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ:
16.2 χλμ για δρομείς και 12.0 χλμ για περιπατητές.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ: 17:30
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ: 16:30
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο αγώνας δρόμου
θα έχει ως αφετηρία την ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  ΑΙΓΙΝΑΣ  με κατεύθυνση το ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΑΓΡΟΥ μέσω ΑΛΩΝΩΝ, όπου βρίσκεται η τελευταία κατοικία του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ με ελαφριές διακυμάνσεις ανηφόρας και κατηφόρας.Θα συνεχίσει κατηφορικά προς την ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΣΑΓΡΟΥ και με αριστερή κατεύθυνση θα συνεχίσει προς την διαστάυρωση ΣΟΥΒΑΛΑΣ-ΒΑΓΙΑΣ. Στην διασταύρωση θα συνεχίσει δεξιά για να μπει στο χωριό της ΒΑΓΙΑΣ και από εκεί θα κατευθυνθεί προς την διασταύρωση ΜΕΣΑΓΡΟΥ-ΝΑΟΥ ΑΦΑΙΑΣ. Στην διασταύρωση θα κινηθεί αριστερά προς τον ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΦΑΙΑΣ όπου θα φτάσει με τα τελευταία 700 μ. ανηφόρας. Από τον ΝΑΟ ΑΦΑΙΑΣ θα συνεχίσει κατηφορικά και για περίπου 3.300 μ. για να τερματίσει στην  ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  απο όπου ήταν και η αφετηρία.
Ο αγώνας περιπάτου θα έχει ως αφετηρία την ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  ΑΙΓΙΝΑΣ  με κατεύθυνση το ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΑΓΡΟΥ μέσω ΑΛΩΝΩΝ, όπου βρίσκεται η τελευταία κατοικία του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ με ελαφριές διακυμάνσεις ανηφόρας και κατηφόρας. Θα συνεχίσει κατηφορικά προς την ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΣΑΓΡΟΥ και θα συνεχίσει ευθεία με πορεία προς τον ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΦΑΙΑΣ οπου θα φτάσει με τα τελευταία 700 μ. ανηφόρας. Από τον ΝΑΟ ΑΦΑΙΑΣ θα συνεχίσει κατηφορικά και για περίπου 3.300 μ. για να τερματίσει στην  ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  όπου ήταν και η αφετηρία.
Η διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της γίνεται μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον και έτσι οι αθλητές, κατά την διάρκεια του αγώνα θα απολαμβάνουν τις ομορφιές καθώς και τα ιστορικά αλλά και θρησκευτικά μνημεία που βρίσκονται στο νησί της Αίγινας. Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών με νερά καθώς και μηχανές που θα μεταφέρουν νερό όπου υπάρχει ανάγκη.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Από τη διαργάνωση έχει οριστεί το ποσό των 10ευρώ το οποίο μπορεί να δείνεται ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ από τον κάθε δρομέα-περιπατητή ώστε να συνεισφέρει στις προσπάθειες του Ιδρύματος Γεώργιος Μπέστ Κωστάκος για τον σημαντικότερο στόχο του, την δημιουργία ξενώνων για παιδιά που πάσχουν απο τον καρκίνο του εγκεφάλου, ασθένεια απο την οποία έφυγε ο Γεώργιος Κωστάκος.
Κάθε δρομέας – περιπατητής συμμετέχει με δική του ευθύνη και αποκτά δικαίωμα συμμετοχής, εφόσον έχει συμπληρώσει πλήρως και αποστείλει τη σχετική δήλωση συμμετοχής μέχρι την 10 Ιουλίου 2011 και την αποστείλει στο φαξ: 22970 32193 ή στο e-mail στο [email protected]).
Μετά την καταληκτική ημερομηνία καμία δήλωση δεν θα γίνεται αποδεκτή.
Δρομείς μικρότεροι των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

ΑΡΙΘΜΟΙ (Νο) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αριθμοί συμμετοχής (Νο) θα παραδίδονται στους δρομείς – περιπατητές από την γραμματεία του αγώνα, στο σημείο εκκίνησης, τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

ΕΠΑΘΛΑ ΑΓΩΝΑ
Γενική Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών
1ος – 1η  Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα και Διήμερο Διακοπών σε κατάλυμα του Συλλόγου για την περίοδο 2011.
2ος  -2η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα.
3ος – 3η  Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα.
Σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς και περιπατητές θα δοθεί μετάλλιο,δίπλωμα καθώς και αναμνηστικό μενταγιόν αντίγραφο του 1ου Μαραθώνιου Αγώνα Δρόμου.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  και στο σημείο τερματισμού θα δοθούν δωρεάν σνακ, φρούτα, ισοτονικά, αναψυκτικά και αναμνηστικά στους τερματίσαντες δρομείς και περιπατητές.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Οι δρομείς και περιπατητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους για την ΑΙΓΙΝΑ, ή την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ απο τα διάφορα περίπτερα εισιτηρίων  των εταιρειών τα οποία βρίσκονται στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ στην ΠΥΛΗ Ε8.
Τα έξοδα μετακίνησης του κάθε δρομέα και περιπατητή είναι προσωπικά.
Για τους αθλητές που θα επιλέξουν να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Αίγινας ο Διοργανωτής θα έχει φροντίσει για την μεταφορά τους με πούλμαν το οποίο θα αναχωρήσει στις 12.00 για το σημείο εκκίνησης του αγώνα. Μετά το τέλος του αγώνα και περίπου στις 19.30 το πούλμαν θα μεταφέρει τους αθλητές στο λιμάνι της Αίγινας για την αναχώρησή τους για το λιμάνι του Πειραιά.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Για αθλητές που επιλέξουν να πάνε νωρίτερα από την ημέρα του αγώνα στο νησί της ΑΙΓΙΝΑΣ συνδυάζοντας και διακοπές το Ίδρυμα έχει μέλη σε όλες τις περιοχές του νησιού, τα οποία θα προσφέρουν ειδικά πακέτα διαμονής. Το κόστος διαμονής για όσους επιλέξουν να μείνουν στα καταλύματα του συλλόγου ανέρχεται στα 15€ το άτομο (Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια). Για κρατήσεις δωματίων σε όλες τις περιοχές μπορείτε να επικοινωνείτε με την Διεύθυνση του Συλλόγου «Αιγινίτικη Φιλοξενία» στο: τηλ.: 22970-32192 / φαξ: 22970-32193 από 1η Ιουνίου μέχρι 10 Ιουλίου 2011 και ώρες: 09:00 έως 22:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για οποιαδήποτε πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ.: 22970-32192 & 6932542661 κος ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ καθώς και στην ιστοσελίδα: www.aeginamarathon.gr.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Magnathlon 2016
24/25-9-2016: Το επόμενο Σαββατοκύριακο ο φιλανθρωπικός αγώνας του Βόλου
Pearl Izumi Mountain Cup 2015 - Penteli
8-2-2015: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα γίνει η γνωστή σειρά Pearl Izumi Mountain Cup 2015 στα βουνά της Αττικής με τον δεύτερο αγώνα να γίνεται στην Πεντέλη.
27ος Λειβαθώνιος Αγώνας Δρόμου
8-8-2015: Αγώνας 5 χλμ. στην Κεφαλονιά
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο