Φόρος τιμής στον μεγάλο οπλαρχηγό

Στη γενέτειρα του μεγάλου ήρωα του ’21, Γ. Καραϊσκάκη, στο Mαυρομάτι Καρδίτσας, στα πλαίσια των 7ημερων εορτασμών που γίνονται προς τιμή του διεξάγεται ο Αγώνας Δρόμου 25 χλμ. που φέρει το όνομά του.

Share

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο Γ. Καραϊσκάκης» διοργανώνει αγώνα δρόμου με την ονομασία «Καραϊσκάκειος Δρόμος» και γίνεται στα πλαίσια των 7ήμερων εορτασμών που διεξάγονται σε Νομαρχιακό επίπεδο προς τιμή του μεγάλου οπλαρχηγού.
Ο αγώνας θα έχει σαν χώρο εκκίνησης την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στις 6:30 μ.μ. και οι δρομείς αφού καλύψουν την απόσταση των 25 χλμ. (σε άσφαλτο) θα τερματίσουν στην πλατεία Μαυροματίου όπου υπάρχει ο ανδριάντας του Καραϊσκάκη. Για την κάλυψη των αναγκών των δρομέων σε υγρά θα υπάρχουν σταθμούς υδροδοσίας κάθε 4 χλμ. ενώ μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Τουρκία, Ρουμανία, Ουκρανία, Μολδαβία και, φυσικά, και από την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στα τηλέφωνα 24450-97571 & 6977947689 κ. Δημήτρης Γιώτης, 6973035858 κ. Γ. Τρίψας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ορεινός αγώνας με τα όλα του στη Δίρφη!
Αρκετά βελτιωμένος ήταν φέτος ο αγώνας ορεινού τρεξίματος της Δίρφης που είχε απόσταση 17 χλμ. πάνω σε ορειβατικά μονοπάτια και μέσα από δάση στο πανέμορφο βουνό της Εύβοιας. Συνολικά στον αγώνα έλαβαν μέρος 66 δρομείς με τον Σλάβομιρ Μάτρας και τη Μίνα Συλλαίου να είναι οι νικητές.
Back to Top