Διήμερο δράσης στην Νάουσα

Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση ο Ποδηλατικός και Φυσιολατρικός Όμιλος Νάουσας (ΠΟΦΥΟΝ) και η Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Βερμίου (ΔΕΤΑΒ) διοργανώνουν στις 13 & 14 Ιουνίου ένα διήμερο γεμάτο ορεινό τρέξιμο και ποδήλατο για όσους αγαπούν τα ορεινά αθλήματα.

Share

Η μαγευτική αγκαλιά του Βερμίου, στα 3 – 5 Πηγάδια σας περιμένει στις 13 και 14 Ιουνίου για μία αθλητική γιορτή αφιερωμένη στο ποδήλατο και στο τρέξιμο. Ένα διήμερο γεμάτο με δράση όχι μόνο για τους αθλητές αλλά και για τις οικογένειές τους, τα παιδιά, τους συνοδούς, τους φίλους και τους επισκέπτες της περιοχής. Διοργανωτές ο Ποδηλατικός και Φυσιολατρικός Όμιλος Νάουσας (ΠΟΦΥΟΝ) και η Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Βερμίου (ΔΕΤΑΒ) υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας.

Οι αγώνες που θα γίνουν έχουν ως εξής:
Σάββατο 13 / 6

· Αγώνας ποδηλασίας Κατάβασης 3,3χλμ.
Αφετηρία από την τοποθεσία Βουλγάρα στα 2005μ. και τερματισμός στο χώρο των εκδηλώσεων, στα 1460 μ. Η μεταφορά των αθλητών θα γίνεται με τους αναβατήρες.

· Αγώνας Ορεινού τρεξίματος 22 χλμ.
Η διαδρομή θα είναι κυκλική μήκους 11 χλμ., θα γίνουν δύο στροφές και θα περιλαμβάνει μονοπάτια και χωματόδρομους.

· Αγώνας ποδηλασίας Slalom
Γίνεται στο χώρο των εκδηλώσεων και είναι αγώνας δεξιοτεχνίας και ταχύτητας που προσφέρει ψυχαγωγία.

· Αγώνες τρεξίματος και Slalom για παιδιά 6 – 15 χρόνων
Ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή για τους νεαρούς δρομείς με μονοπάτια και χωματόδρομους. Η διαδρομή του Slalom είναι κοινή με τους ενήλικες.

· Μετά από μια σκληρή δοκιμασία για αγωνιζόμενους και διοργανωτές, δεν θα μπορούσε να λείψει και το καθιερωμένο Pasta Party στο χώρο του Ξενοδοχείου της Δημοτικής Επιχείρησης.

Κυριακή 14 / 6

· Αγώνας αντοχής Ορεινής Ποδηλασίας 33χιλ
Η διαδρομή είναι κυκλική, μήκους 11χιλ και θα γίνουν τρείς στροφές. Περιλαμβάνει χωματόδρομο και μονοπάτια.

· Αγώνας ορεινής ποδηλασίας για παιδιά 6 – 15 χρόνων

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχουν και παράλληλες δραστηριότητες, όπως:

· Ανάβαση των επισκεπτών με το διθέσιο αναβατήρα στην τοποθεσία Βουλγάρα 2005 μ. από όπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική θέα προς τους γύρω ορεινούς όγκους, του Βόρρα, των Πιερίων και του Ολύμπου.
· Ελεύθερες καταβάσεις (freeride) εκτός αγωνιστικού προγράμματος σε σηματοδοτημένες διαδρομές μεγάλης διάρκειας για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του Βερμίου και τα μονοπάτια του. (Με δική τους ευθύνη.)
· Εκθεσιακός χώρος, όπου εταιρείες και καταστήματα από όλη την Ελλάδα θα προβάλλουν είδη ποδηλάτου, τρεξίματος και γενικότερα εξοπλισμού εκδρομικών δραστηριοτήτων. Θα διαθέτουν προϊόντα τους, αποκλειστικά για τη διοργάνωση, με σημαντικές εκπτώσεις, σε τιμές έκπληξη!

Για τους αθλητές από την Αθήνα (τρεξίματος και ποδηλάτου) ενημερώνουμε ότι η μεταφορά τους μπορεί να γίνει με λεωφορείο, το οποίο θα βάλει το site downhill.gr κατόπιν συνεννόησης.
Επιπλέον για τη διαμονή εξασφαλίστηκαν καλύτερες τιμές από τις ξενοδοχειακές μονάδες.
Τέλος το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται στα 15 € για κάθε έναν από τους αγώνες κατάβασης, ορεινής ποδηλασίας και τρεξίματος για τους ενήλικες και καταβάλλεται από τους συμμετέχοντες στη Γραμματεία κατά την εγγραφή τους. Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος σε δύο αγωνίσματα θα πληρώσουν 20 € και αυτοί που θα λάβουν μέρος σε τρία αγωνίσματα 30 €.
Σύντομα θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες και κανονισμοί για το σύνολο των αγωνισμάτων

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Κυριαζής Γιάννης
Τεχνικός σύμβουλος: Σταμούλης Κων/νος
Ιστοσελίδα: www.pofyon.gr

Χορηγοί επικοινωνίας: www.mbike.gr, www.runnermagazine.gr, www.downhill.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ος Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα
22-5-2016: Ο Τελμησσός Ν.Μάκρης- Μαραθώνος με την υποστήριξη της ΕΥΔΑΠ καθώς και υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ συνδιοργανώνουν τον 4ο Αγώνα Δρόμου απόστασης 10 χλμ και 300μ για παιδιά με αφετηρία και τερματισμό το Φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα.
1ος Αγώνας Δρόμου Λούης Τίκας
6-8-2016: Αγώνας δρόμου 13,3 χλμ. στη Λούτρα Κρήτης.
14-2-2016: Πεύκη – Ο 2ος αγώνας της σειράς
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο