6ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2024

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Acheloos Run

Το διήμερο 25-26 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 6ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2024 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες Ημιμαραθώνιο 21,1χλμ., Κλασική 5χλμ., Δυναμικό βάδισμα 6χλμ. και παιδικό 1χλμ.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://acheloosrun.gr/

Aκολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

6ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2024 – Προκήρυξη

Ο Αθλητικός Σύλλογος Oiniades Running Team είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 6ου Αγώνα Δρόμου Acheloos Run που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 25-26 Μαΐου 2024 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου. 

Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε μια συνδιοργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου Oiniades Running Team με τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τελείυπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι αγώνες του 1km για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, αγώνας δρόμου 5km, 10km, δυναμικό βάδισμα 6km και αγώνας Ημιμαραθωνίου (21.1km).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 θα διεξαχθούν οι παρακάτω κατηγορίες αγώνων δρόμου:

 1. Περιπατητική διαδρομή 6km
 2. 1000m, μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου
 3. Αγώνες δρόμου 5km &10km

Tην Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 8:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 21.1km με αφετηρία το Νεοχώρι και τερματισμό την παραλία του Λούρου.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Αγώνες:1000m Δημοτικού και Γυμνασίου, 5km,10km, Δυναμικό βάδισμα 6km

Ώρες εκκινήσεων:

 1. 19.00 για τα 10ΚΜ
 2. 19.05 για τα 5ΚΜ
 3. 18.45 για τα 6ΚΜ (ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ)
 4. 19.10 για τα 1000μ. ( ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

Εκκίνηση: Πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου

Τερματισμός: Πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου

Ώρα προσέλευσης: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης το αργότερο 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν. 

Αγώνας 5 km
Μέγιστη χρονική διάρκεια αγώνα 5km: 1:00 ώρα

Σημεία υδροδότησης: 2.5km & Τερματισμός

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5ΚΜ &  10ΚΜ. Η διαδρομή των 5km διασχίζει μια μαγευτική περιοχή της Αιτωλοακαρνανικής πεδιάδας, δίπλα στα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά του Αχελώου ποταμού, κοντά στην αρχαία πόλη των Οινιαδών και δίπλα από Βυζαντινά μνημεία όπως αυτό της Επισκοπής Μάστρο. Οι δρομείς κατά τη διάρκεια των αγώνων τους περνούν  πάνω από τα γεφύρια  του Αχελώου. Η διαδρομή είναι εντελώς επίπεδη χωρίς καμία κλίση, και θα έχει ανά χιλιόμετρο ένδειξη σε ευδιάκριτο σημείο.

Δείτε την διαδρομή των 5km

acheloos-run-map-5km

Αγώνας 10 km

Μέγιστη χρονική διάρκεια αγώνα 10km: 1:30 ώρες

Σημεία υδροδότησης: 2.5km, 5km, 7.5km & Τερματισμός

Δείτε την διαδρομή των 10km

acheloos-run-map-10km

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Αγώνας: Ημιμαραθώνιος (21.1km)

Ώρα εκκίνησης
: 8:00 π.μ.

Εκκίνηση: Πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου

Τερματισμός: Παραλία Λούρου

Ώρα προσέλευσης: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης το αργότερο 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν. 

Μέγιστη χρονική διάρκεια αγώνα 2.1km: 3:30 ώρες

Σημεία υδροδότησης: 2.5km, 5km, 7.5km, 10km, 12.5km, 15km, 17,5km, τερματισμός.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 21.1 ΚΜ: Η διαδρομή θα κατευθυνθεί από το Νεοχώρι προς την Κατοχή, δίπλα από τα ήρεμα νερά του Αχελώου. Στη συνέχεια, θα διασχίσει μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή περνώντας ανάμεσα από μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή φημισμένη για την ορνιθοπανίδα της, μέρος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για  να καταλήξει στην παραλία του Λούρου, μια παραλία 17km. Ο τερματισμός θα βρίσκεται λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Στον τερματισμό θα υποδεχτούμε τους δρομείς με πλήθος τοπικών προϊόντων σε ένα σκηνικό με πολύ καλή διάθεση υπό τον ήχο γνωστών Dj’s  για να συνεχίσουμε με ένα μοναδικό Beach Party πάνω στο κύμα του Ιονίου.

Η διαδρομή θα είναι ασφαλής και θα υποστηρίζεται από δεκάδες εθελοντές, ποδηλάτες, το  Α.Τ. Αιτωλικού την Τροχαία Μεσολογγίου, την Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης, τη Μοτολέσχη Ι.Π. Μεσολογγίου, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Η διαδρομή θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται στο Νεοχώρι  και θα διασχίζει το παραποτάμιο, ιστορικό χωριό της Κατοχής. Όλοι οι δρομείς θα ενθαρρύνονται από τους φιλόξενους κατοίκους και των δύο χωριών.

Δείτε την διαδρομή των 21.1km

acheloos-run-map-21km

Μεταφορά αθλητών: Οι αθλητές που θα τερματίσουν στην παραλία του Λούρου θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής με λεωφορεία που θα έχουν μισθώσει οι διοργανωτές. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν να επισκέπτονται την παραλία συνοδοί των αθλητών και επισκέπτες του αγώνα δρόμου. Τα λεωφορεία θα εκκινούν από την πλατεία Ηρώων που θα βρίσκεται η αφετηρία του αγώνα κάθε μισή ώρα. Με την ίδια συχνότητα θα επιστρέφουν από την παραλία Λούρου.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ:

Η παράδοση των πακέτων συμμετοχής θα γίνει:

 • Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στην γραμματεία που θα βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων στο Νεοχώρι, στο σημείο της εκκίνησης, από 16:00 – 21:00.
 • Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στην γραμματεία που θα βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων στο Νεοχώρι, στο σημείο της εκκίνησης, από 08:00 – 17:00.
 • Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στην γραμματεία που θα βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων στο Νεοχώρι, στο σημείο της εκκίνησης, από  07:30 – 7:45.  

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 • ​Για τα 5km και 10km το κόστος θα είναι στα 13 ευρώ  (το πακέτο περιλαμβάνει το dry fit μπλουζάκι της διοργάνωσης).
 • Για τα 21.1km το κόστος θα είναι  17 ευρώ (το πακέτο περιλαμβάνει το dry fit μπλουζάκι της διοργάνωσης).
 • Η συμμετοχή για τον περιπατητικό αγώνα θα είναι 3 ευρώ & του 1km παιδικού αγώνα θα είναι δωρεάν.

Τρόποι Εγγραφής: Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται με online εγγραφή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.acheloosrun.gr έως και τις 19 Μαΐου 2024.

Δικαίωμα συμμετοχής: Στους αγώνες  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές και αθλούμενοι ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Στον Ημιμαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και στα 5 χιλιόμετρα όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος την ηλικίας τους. Αθλητές κάτω των 18 χρονών θα πρέπει να έχουν την έγγραφη  συγκατάθεση των γονέων τους. 

Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική με την χρήση chip που θα δοθούν πριν τον αγώνα μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής. Εκτός από την εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.  

Ισχύουν οι κανονισμοί ΣΕΓΑΣ για τους αγώνες δρόμου. Η οργανωτική επιτροπή μπορεί οποτεδήποτε να ακυρώσει αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, καθώς και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

Τα αποτελέσματα θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και όποιος τερματίσει θα μπορεί να δει το χρόνο του στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης την ίδια στιγμή.

Ιατρική εξέταση: Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

Ιατρική κάλυψη: Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν εθελοντές ιατροί, το σώμα ΕΟΕΔ της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, και το ΕΚΑΒ. Επίσης, θα υπάρχουν ασθενοφόρα στην διαδρομή των αγώνων. 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Τα αποτελέσματα των νικητών θα είναι ανακοινώσιμα άμεσα και οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από τον τερματισμό των πρώτων αθλητών.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

 • 1ος, 2ος, 3ος  – 1η,  2η, 3η γενικής κατάταξης
 • 18-29
 • 30-39
 • 40-49
 • 50-59
 • 60-69
 • 70 και άνω.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 10 χιλιομέτρων

1ος, 2ος, 3ος – 1η, 2η, 3η γενικής κατάταξης

 • 12-17
 • 18-29
 • 30-39
 • 40-49
 • 50-59
 • 60-69
 • 70 και άνω.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 5 χιλιομέτρων

1ος, 2ος, 3ος – 1η, 2η, 3η γενικής κατάταξης

 • 12-17
 • 18-29
 • 30-39
 • 40-49
 • 50-59
 • 60-69
 • 70 και άνω.

1000 μέτρα  

1ο, 2ο, 3ο αγόρι και 1ο, 2ο, 3ο κορίτσι 

Προσοχή: Όσοι βραβευτούν στην Γενική Κατηγορία δεν θα βραβευτούν ξανά στις ηλικιακές κατηγορίες. 

Χιλιομετρικές ενδείξεις: Σε κάθε χιλιόμετρο θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

Ακύρωση αγώνα: Σε περίπτωση βροχής ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ο αγώνας θα αναβληθεί και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία από τους διοργανωτές. Η δήλωση συμμετοχής σας θα ισχύει και στην περίπτωση που αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα.

Φύλαξη προσωπικών ειδών: Kοντά στην Εκκίνησης/Τερματισμό θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσετε σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα. 

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες τον χρόνο και τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.

Ο αγώνας δρόμου τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και είναι ενταγμένος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία με σκοπό να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επικοινωνία και ενημερώσεις: Για καθημερινές ενημερώσεις, και νέα για το πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα του αγώνα www.acheloosrun.gr.

Για κάθε είδους πληροφορία σχετικά με τις δράσεις του αγώνα μπορείτε να απευθυνθείτε στο e-mail: [email protected].

acheloos-run-2024-logo
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2024
Eπιστρέφει δυναμικά τον Οκτώβριο με ανανεωμένο venue και νέα παράλληλα events
Δρόμος Υγείας Επισκοπείου 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο