Ιστορική Μάχη Ντολμά 2024

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Μάχη Ντολμά

To Σάββατο 24 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας «Ιστορική Μάχη Ντολμά». Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Ιστορική Μάχη Ντολμά 2024 – Προκήρυξη

Το Φεβρουάριο του 1826, οι Τούρκοι αποφασίζουν να επιτεθούν στο νησάκι Ντολμάς, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για την άλωση του Μεσολογγίου. Εκεί βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από τον επικεφαλής Γρηγόρη Λιακατά και μια ομάδα πολεμιστών από το Αιτωλικό. Δυστυχώς, σε εκείνη τη μάχη χάθηκαν ηρωικά όλοι οι υπερασπιστές του νησιού. Μετά από μερικές μέρες παραδίδεται και το Αιτωλικό.

O Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο ΔΡΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου θυσίας 7 km στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Επετείου της Μάχης του Ντολμά.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Αιτωλικό.

Δρόμος Θυσίας 7 km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
Εκκίνηση:
Δυτική Γέφυρα Αιτωλικού
Τερματισμός: Δυτική Γέφυρα Αιτωλικού
Ώρα εκκίνησης:
11:00
Απόσταση αγώνα:
7 km

Μάχη Ντολμά διαδρομή 7χλμ.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο), αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο Θυσίας πρέπει να είναι ≥18 ετών, διαφορετικά θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα.

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου Θυσίας, τίθεται χρονικός περιορισμός 1,5 ώρας, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Μεσολογγίου.

Βραβεύσεις – Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες).

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο Θυσίας , θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα, αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό (dry fit) t-shirt.

Ασφάλεια αγωνιζομένων – Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 3 διαδρομές, θα φροντίσει η Αστυνομία και η Τροχαία Μεσολογγίου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών.

Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα.

Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Αγώνας 1 km: Παράλληλα με τον δρόμο Θυσίας 7km, θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου 1 km, για μαθητές.

Η εκκίνηση του δρόμου των 1000m θα δοθεί από τη Δυτική Γέφυρα Αιτωλικού στις 10:30 όπου θα γίνει και ο τερματισμός (βλέπε χάρτη διαδρομής).

Μάχη Ντολμά διαδρομή 1χλμ.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα των 1000m, θα δοθεί μετάλλιο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων, είναι η προσκόμιση βεβαίωσης συγκατάθεσης του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Α) Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

Β) ή με φυσική παρουσία τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις 24:00. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Σαββάτο 24-02-2024) οι διοργανωτές θα δεχθούν περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής.

Η συμμετοχή στους αγώνες δρόμου είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον κ. Καραγιάννη Γιάννη τηλ. 6936508387 ή την κα. Τρικαλινού Δήμητρα τηλ. 6946790830 ή στο email: [email protected].

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Παρασκευή 23-02-2024
18:00-20:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου στο Δημαρχείο

Σάββατο 24-02-2024
09.00-10.20 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Δυτική Γέφυρα Αιτωλικού στο Μουσείο Αλιείας
10:30 Εκκίνηση δρόμου 1000m
11:00 Εκκίνηση δρόμου 7 km
12:00-12:30 Απονομή επάθλων
13:00 Λήξη αγώνων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιεράπετρα City Run vol.4 in Stadium
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Grammos Mountain Run 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο