3η Μαραθώνια Διαδρομή Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23»

Λαμπαδηδρομία για τη διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών

Share
3η Μαραθώνια Διαδρομή Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23»

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η 3η Μαραθώνια Διαδρομή Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23» για τη διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

3η Μαραθώνια Διαδρομή Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23» – Ανακοίνωση

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (ΑΟΝΜ) διοργανώνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 την 3η Μαραθώνια Διαδρομή Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23»  για τη διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 8:00 π.μ. μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας και στις 13:15 θα καταλήξει στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου όπου και θα ακολουθήσει μια σύντομη τελετή.

Η Μαραθώνια Διαδρομή Δάδας Ζωής, όπως και όλοι οι αγώνες που διοργανώνει η ΑΟΝΜ, είναι αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στη διάδοση της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και ιστών για Μεταμόσχευση.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η 3η Μαραθώνια Διαδρομή Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23» θα ολοκληρωθεί διανύοντας μέχρι το σημείο τερματισμού μια συνολική απόσταση 39,3 χλμ. Οι δρομείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις τέσσερις διαδρομές, όπως εμφανίζονται παρακάτω.  Όλες οι διαδρομές έχουν ως σημείο τερματισμού το Σημείο Εκκίνησης Μαραθώνιου Δρόμου στο τέλος της Λ.  Μαραθώνος στο Μαραθώνα.

Διαδρομή 1 (απόσταση 39,3 χλμ)

Οι δρομείς που θα επιλέξουν τη διαδρομή 1 θα ξεκινήσουν από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις 8.00 π.μ. μαζί με τους αθλητές της ΑΟΝΜ διανύοντας μέχρι το Μαραθώνα συνολική απόσταση 39,3 χλμ.

Διαδρομή 2 (απόσταση 27,5 χλμ)

Οι δρομείς που θα επιλέξουν τη διαδρομή 2 θα ξεκινήσουν από τη διασταύρωση της Λ. Μαραθώνος με τη Λ. Σπάτων (Παναγίτσα) διανύοντας μέχρι το Μαραθώνα συνολική απόσταση 27,5 χλμ.

Διαδρομή 3 (απόσταση 19,5 χλμ)

Οι δρομείς που θα επιλέξουν τη διαδρομή 3 θα ξεκινήσουν μπροστά από τον ιερό ναό Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι διανύοντας μέχρι το Μαραθώνα συνολική απόσταση 19,5 χλμ.

Διαδρομή 4 (απόσταση 10 χλμ)

Οι δρομείς που θα επιλέξουν τη διαδρομή 4 θα ξεκινήσουν μπροστά από το supermarket ΓΑΛΑΞΙΑΣ στον Άγιο Ανδρέα διανύοντας μέχρι το Μαραθώνα συνολική απόσταση 10 χλμ.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι δρομείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη 3η Μαραθώνια Διαδρομή Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23»  της ΑΟΝΜ θα πρέπει αρχικά να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή και να συγκεντρωθούν στα εξής σημεία της διαδρομής προκειμένου να τους παραλάβουν τα Λεωφορεία της διοργάνωσης και να τους μεταφέρουν στα σημεία εκκίνησης της διαδρομής που επέλεξαν:

  • Στις 7:50 θα αναχωρήσει από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο το λεωφορείο με τους δρομείς που θα μεταβούν στα σημεία εκκίνησης των διαδρομών 2,3 και 4. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο αυτό το αργότερο μέχρι τις 7:30 π.μ.   
  • Στις 9:50 θα αναχωρήσει από τη διασταύρωση της Λ. Μαραθώνος με τη Λ. Σπάτων (Παναγίτσα) το λεωφορείο με τους δρομείς που θα μεταβούν στα σημεία εκκίνησης των διαδρομών  3 και 4. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο αυτό το αργότερο μέχρι τις 9:15 π.μ.
  • Στις 10:10 θα αναχωρήσει μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι το λεωφορείο με τους δρομείς που θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της διαδρομής 4. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο αυτό το αργότερο μέχρι τις 9:30 π.μ.   

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Κατά μήκος της διαδρομής  θα υπάρχουν συχνοί σταθμοί υποστήριξης των δρομέων. Συγκεκριμένα, μετά το Γέρακα, ανά 2,5 χλμ θα διατίθεται στους συμμετέχοντες δρομείς εμφιαλωμένο νερό και ανά περίπου 5χλμ θα διατίθεται ενεργειακό  τζελ και εμφιαλωμένο νερό. Εμφιαλομενο νερό θα διατίθεται και στον Τερματισμό καθώς επίσης και στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρομου.

Συνολικά θα υπάρχουν 10 σημεία διάθεσης νερού και ενεγργειακών τζελ κατά μήκος της Μαραθώνιας Δισδρομής.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΡΟΜΕΩΝ

Σε όλη τη Μαραθώνια Διαδρομή της Δάδας Ζωής, οι δρομείς θα τρέχουν ως ενιαία ομάδα με συγκεκριμένο ρυθμό στη δεξιά λωρίδα της Λ. Μαραθώνος και θα συνοδεύονται συνέχεια από αυτοκίνητο και μηχανή της τροχαίας οι οποίοι θα φροντίζουν για την ασφάλεια τους. Πίσω από τους δρομείς θα ακολουθεί ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο με γιατρό, σε περίπτωση που παραστεί οποιαδήποτε ανάγκη. Στο τέλος θα υπάρχει ένα Μίνι βαν  το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να μαζέψει έναν πολύ μικρό αριθμό δρομέων που για οποιονδήποτε λόγο δεν θα μπορούν να συνεχίσουν τη διαδρομή και θα πρέπει να εγκαταλείψουν.

Στο σημείο αυτό να σας υπενθυμίσουμε ότι η  Μαραθώνια Διαδρομή της Δάδας Ζωής δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και μοναδικός της σκοπός είναι η διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο ρυθμός με τον οποίο θα τρέχει όλη η ομάδα να είναι τέτοιος ώστε να μπορούν να ακολουθούν όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Μετά τη σύντομη τελετή που θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου, θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία της διοργάνωσης προς το Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας για να μεταφέρουν τους δρομείς. Οποιοσδήποτε δρομέας επιθυμεί να κατέβει σε ενδιάμεσο σημείο της διαδρομής θα πρέπει να ενημερώσει έγκαιρα τον οδηγό.

Όσοι λοιπόν από εσάς, επιθυμείτε να γίνετε πρεσβευτές της Δωρεάς Οργάνων και θέλετε να στηρίξετε την προσπάθειά μας, παρακαλούμαι να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα εγγραφής δρομέα.

ΦΟΡΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΔΡΟΜΕΑ

Όσοι από εσάς, επιθυμείτε να γίνετε πρεσβευτές της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών και θέλετε να στηρίξετε την προσπάθειά μας, παρακαλούμαι να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ηλεκτρονικής εγγραφής δρομέα.

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, η ομοσπονδία θα σας ενημερώσει αν επιλεχθήκατε καθώς επίσης και για τις περαιτέρω λεπτομέρειες του αγώνα.

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων θα σας ενημερώνει συχνά με email για όλα τα νεότερα της δράσης αυτής και για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να ελέγξετε την ορθότητα του email που θα γράψατε στη φόρμα εγγραφής ώστε να λαμβάνετε τις σχετικές ενημερώσεις.

https://forms.gle/MD5SQDTtd7vpkx4e7

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στα τηλέφωνα:

  • 6932766540 (Χριστόφορος Πολυδώρου),
  • 6937013434 (Γιάννης Αρκάς),
  • 6977507275 (Αθανάσιος Αναχουρλής)

ή στα email:

[email protected]
[email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tyros Run'24 - George Marneris
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
1o Kalamata Mountain Run
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Ιεράπετρα City Run vol.4 in Stadium
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο