Voio Race Bourinos 2023

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Voio Race 2023

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 3ος αγώνας της σειράς Voio Race Bourinos 2023. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Voio Race Bourinos 2023 – Προκήρυξη

Ο Δήμος Βοΐου, προκηρύσσει το VOIORACE 2023 αγώνες δρόμου, 7.000 μ., 20.000 μ. 22.000μ. , & 24.000μ. Ανδρών-Γυναικών.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, Αγώνας Αυγερινού 22χλμ

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, Αγώνας Ναμάτων 24χλμ

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, Αγώνας Μπούρινου 7χλμ & 20χλμ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 09:00

ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η πλατεία του εκάστοτε χωριού. Στον αγώνα του Μπούρινου, αφετηρία-τερματισμός είναι το ορεινό καταφύγιο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ:                   

Ορεινός Αγώνας 7 χλμ. (Μπούρινος), ώρα έναρξης: 09:30

Εκκίνηση: Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει μπροστά από το κτήριο του ορειβατικού καταφυγίου στο Μπούρινο. Οι δρομείς θα διασχίσουν το σηματοδοτημένη διαδρομή και θα τερματίσουν στον ορεινό καταφύγιο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της αφετηρίας τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

Ορεινός Αγώνας 20 χλμ. (Μπούρινος),  ώρα έναρξης : 09:00                                     

Εκκίνηση: Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει μπροστά από το κτήριο του ορειβατικού καταφυγείο στο Μπούρινο. Οι δρομείς θα διασχίσουν το σηματοδοτημένη διαδρομή και θα τερματίσουν στον ορεινό καταφύγιο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της αφετηρίας τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

Ορεινός Αγώνας 22 χλμ. (Αυγερινός), ώρα έναρξης : 09:00

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από κεντρική πλατεία του χωριού. Οι δρομείς θα διασχίσουν την σηματοδοτημένη διαδρομή και θα τερματίσουν στην πλατεία του χωριού. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της αφετηρίας τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

Ορεινός Αγώνας 24 χλμ. (Νάματα)  ώρα έναρξης : 09:00

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από κεντρική πλατεία του χωριού. Οι δρομείς θα διασχίσουν την σηματοδοτημένη διαδρομή και θα τερματίσουν στην πλατεία του χωριού. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της αφετηρίας τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:   

Για να συμμετέχει κάποιος, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2007 και μεγαλύτεροι).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ:                                                                                                       

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Στους τρεις, πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν κύπελλα, και μετάλλια νικητών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι Δηλώσεις συμμετοχής για τους ορεινούς αγώνες θα πρέπει να γίνουν :

  • Για τον ορεινό αγώνα του Αυγερινού έως την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023. Για τους συμμετέχοντες που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους μέχρι τη Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής.
  • Για τον ορεινό αγώνα των Ναμάτων έως την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023.Για τους συμμετέχοντες που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους μέχρι τη Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής.
  • Για τον ορεινό αγώνα του Μπούρινου έως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.Για τους συμμετέχοντες που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους μέχρι τη Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ:

Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στο σημείο εκκίνησης της κάθε διαδρομής την ημέρα του αγώνα, από τις 08:00 έως τις 09:00, από όπου όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Σημειώνεται ότι μπορούν να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι δρομείς βάση τις προϋποθέσεις που ισχύουν με τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, 15 μέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής γίνεται  με επίδειξη:

  • Του email που έχει λάβει προηγούμενα ο δρομέας (εφόσον έχει δηλώσει διεύθυνση email) και αναφέρει τον αριθμό συμμετοχής του
  • Της Αστυνομικής του Ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ) και

Στην περίπτωση δρομέα που αδυνατεί να παραλάβει ο ίδιος τον αριθμό συμμετοχής του, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του από άλλο άτομο. Στη περίπτωση αυτή το άτομο που θα παραλάβει θα πρέπει να έχει μαζί του μία φωτοτυπία της ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου του δρομέα, αντίγραφο του email με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:                                                                           

ΑΓΩΝΑΣΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΜΕΤΑΛΛΙΟT-SHIRTS Ή ΜΠΑΝΤΑΝΑΠΟΣΟ
7 χλμ.ΝΑΙΝΑΙΝΑΙ5,00 €
20 χλμ.ΝΑΙΝΑΙΝΑΙ10,00 €
22 χλμ.ΝΑΙΝΑΙΝΑΙ10,00 €
24 χλμ.ΝΑΙΝΑΙΝΑΙ10,00 €

Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής σας γίνεται:
(α) είτε μέσω πιστωτικής κάρτας αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής online,
(β) είτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης:
VIVA WALLET
Δικαιούχος Λογαριασμού: ΔΗ.ΚΕ.ΒΟ
ΙΒΑΝ: GR4870100000000665928126349

(γ) είτε με πληρωμή την ημέρα του αγώνα στο σημείο εκκίνησης της διαδρομής
Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης, το ονοματεπώνυμό σας και ο κωδικός εγγραφής πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στην αιτιολογία της κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα με email  στο αρμόδιο γραφείο του VoioRace  (email : [email protected]).

ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:                                                                                                      

Ο κάθε δρομέας παραλαμβάνει φάκελο που περιλαμβάνει:

  • Τον αριθμό συμμετοχής του με ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης
  • Παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής
  • T-shirt ή μπαντάνα της διοργάνωσης

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στον αγώνα των 24χλμ.(Αυγερινός) θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης. Επίσης με κύπελλο θα βραβευθούν οι πρώτοι άνδρες των παρακάτω κατηγοριών :

  • Έως 30 ετών
  • 31 έως 69 ετών

Και οι πρώτες γυναίκες των παρακάτω κατηγοριών :

  • Έως 30 ετών
  • 31 έως 69 ετών

Στον αγώνα των 7χλμ. (Μπούρινος) θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης.

Στον αγώνα των 20χλμ. (Μπούρινος) θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης.

Στον αγώνα των 22χλμ. (Νάματα)  θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από τις Υγειονομική Υπηρεσία της Διοργάνωσης. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών. Στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές- Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση VOIORACE 2023, συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και με ελεύθερη βούληση, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν.                                                       
Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.

Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δίκη τους ευθύνη.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:

Κατά μήκος των διαδρομών των 7 χλμ. , 20 χλμ. , 22 χλμ. , 24 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων και θα διατίθεται νερό και ισοτονικά. Επίσης, εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικά, διατίθενται σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκκίνηση και στον τερματισμό.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:                                                                     

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον ορεινό αγώνα των 7 χλμ είναι 2:00:00 (ώρα 11:30), για τους ορεινούς αγώνες των 20 χλμ. , 22 χλμ. και 24 χλμ.  είναι 4:00:00 (ώρα 13:00).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 

Για όλους τους ορεινούς αγώνες υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση και τον τερματισμό του αγώνα ακυρώνεται. Οι αθλητές συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, γίνονται γνώστες της τελικής επίδοσης τους και δικαιούνται πιστοποιητικού συμμετοχής και επίδοσης, μόνο εφόσον τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Συμμετείχαν και αγωνίστηκαν νόμιμα.
2) Παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου.
3) Τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα.                                

Η κατάταξη των αθλητών θα γίνει με βάση την επίδοση που καταγράφηκε με το πιστόλι εκκίνησης (guntime) και όχι με την επίδοση διέλευσης από την γραμμή εκκίνησης (nettime).

Για να δείτε την πλήρη προκήρυξη πατήστε εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
7ος Δρόμος Κάστρου Άργους
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Zeniθ
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο