2ος Δρόμος Βουφράδος

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Δήμος Βουφράδος λογότυπο

Το Σάββατο 27 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο 2ος Δρόμος Βουφράδος. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

2ος Δρόμος Βουφράδος – Προκήρυξη

Ο πολιτιστικός σύλλογος η ‘Αναγέννηση Χατζή’ σε συνεργασία με το Σύλλογο Χατζαίων ‘Η Αγία Τριάς’, το Δήμο Μεσσήνης και το Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης (ΣΑΜ) θα διοργανώσουν Αγώνες Δρόμου/δυναμικής βάδισης 20 και 5km καθώς και 1500m που θα πραγματοποιηθούν σε ημιορεινές διαδρομές γύρω από την περιοχή του χωριού Χατζή Μεσσηνίας, με την επωνυμία “ 2ος Δρόμος Βουφράδος’’.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι ανάδειξη φυσικών διαδρομών και ξεχασμένων οικισμών της περιοχής του χωριού Χατζή Μεσσηνίας αλλά και η συμμετοχή αθλητών και αθλουμένων σε φυσική δραστηριότητα που βελτιώνει την ποιότητα ζωής μέσω της βελτίωσης των δεικτών σωματικής και ψυχικής υγείας, και θα πραγματοποιηθεί με τους παρακάτω όρους:

  1. Ημερομηνία Αγώνα: Σάββατο 29/07/2023

Εκκίνηση/Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Χατζή

Χάρτες διαδρομών: Για να δείτε τους χάρτες των διαδρομών πατήστε ΕΔΩ.

  • Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Σάββατο 29-07-2023

15.00: Άνοιγμα γραμματείας, στην Κεντρική πλατεία Χατζή για παράδοση αγωνιστικού υλικού (αριθμός και chip χρονομέτρησης).
17.30: Εκκίνηση δρόμου 20 km.
17.45: Εκκίνηση δρόμου 5km.
17.50: Εκκίνηση δρόμου 1,5km
20.30: Λήξη τερματισμών.
20.40: Απονομές στους νικητές, κεντρική πλατεία Χατζή
21.00: Δείπνο αθλητών και καλεσμένων με παραδοσιακά φαγητά στην κεντρική πλατεία Χατζή.

  • Έπαθλα-Δώρα

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί:

  • αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής
  • συλλογή με τοπικά προϊόντα
  • μετα-αγωνιστικά σνακ αποκατάστασης
  • πλούσιο δείπνο (με ψητή γουρνοπούλα και άλλα τοπικά φαγητά) στην κεντρική πλατεία Χατζή.

Κύπελλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή/τρια της γενικής κατηγορίας στο δρόμο των 20k και των 5k. Στους 2ους και 3ους νικητές θα δοθεί μετάλλιο.

Επίσης, κύπελλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή/τρια και αναμνηστικά μετάλλια στους 2ους και 3ους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών για το δρόμο των 1500m ανδρών/γυναικών, δημοτικού (6-12 ετών) και γυμνασίου (13-15 ετών) και ενήλικες>16 ετών.

  • Συμμετοχή:

Χρονικό όριο τερματισμού: Ο αγώνας των 20km έχει χρονικό όριο τερματισμού 180 λεπτά (μέχρι τις 20.30). Μετά από αυτό το χρονικό όριο όσοι δρομείς συνεχίσουν την προσπάθειά τους και κινούνται στη διαδρομή του αγώνα θα συνεχίσουν με δική τους ευθύνη.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση ενώ live τα αποτελέσματα μετά την έναρξη του αγώνα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.ftt.gr.

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ σε όλα τα δρομικά αγωνίσματα και περιλαμβάνει (τεχνικό tshirt του αγώνα, τροφοδοσία στη διαδρομή του αγώνα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και μετα-αγωνιστικό πλήρες δείπνο)

Η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής θα γίνει στην παραλαβή του αγωνιστικού υλικού στη γραμματεία των αγώνων στην κεντρική πλατεία του Χατζή 15:00-17:30, 29/07/2023.

  • Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στο δρόμο των 20km έχουν όλοι οι αθλητές/αθλούμενοι, άνω των 16 ετών (γεννημένοι 2007 και νωρίτερα), οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Στο δρόμο των 5000m θα επιτραπεί η συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου και ενηλίκων (>13 ετών, γεννημένοι 20010 και νωρίτερα), στο δρόμο των 1500m μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες. Για τη συμμετοχή ανήλικων αθλητών θα ζητηθεί έγγραφη συγκατάθεση από τον κηδεμόνα για τη συμμετοχή τους. Επιτρέπεται η συμμετοχή συνοδού στον δρόμο των 1500μ.

  • Ιατρικές Εξετάσεις:

Ο αγώνας θα έχει ιατρική κάλυψη. Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη δική τους ευθύνη ενώ συστήνεται να έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις.

  • Συμμετοχές – Πληροφορίες:

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Η ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής θα είναι ανοικτή έως να συμπληρωθεί ο αριθμός των 300 συμμετοχών που έχει προγραμματίσει να υποστηρίξει η οργανωτική επιτροπή σε όλους τους δρόμους. Η γραμματεία του αγώνα θα δεχθεί εξαιρετικά μικρό αριθμό νέων συμμετοχών 2 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων και θα αφορά κυρίως ακυρώσεις συμμετοχών.

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: Οι αθλητές – αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην γραμματεία τουλάχιστον 60΄ λεπτά πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγώνα για την παραλαβή του πακέτου. Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός, δεν αλλάζεται και δεν μεταβιβάζεται και πρέπει να βρίσκεται καρφιτσωμένο στο εμπρός μέρος της μπλούζας του\της αθλητή\αθλήτριας από την έναρξη έως το τέλος του αγώνα.

  • Σταθμοί Ανεφοδιασμού:

Στο δρόμο των 20km οι σταθμοί ανεφοδιασμού (νερό) θα είναι στο 4, 8, 12, 15 και 17,5km. Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές (νερό) θα είναι σε ατομικές συσκευασίες μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους. Στον τερματισμό θα υπάρχουν επίσης νερό και φρούτα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα:

κ. Βασιλόπουλο Γιάννη (Πρόεδρο Συλλόγου Αναγέννηση Χατζή) 6974894324, κ. Καρβέλα Αθανάσιο, 6938909343

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Santorini Experience 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
3ος Αγώνας Δρόμου Βαρέα - Aqua Mare
Αναλυτικές πληροφορίες
TihioRace Ultra Edition 2024
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των αγώνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο