6ος Αγώνας Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου

Share
6ος Αγώνας Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου

Την Κυριακή 14 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 6ος Αγώνας Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

6ος Αγώνας Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου – Προκήρυξη

Tα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Μεγάρων και Νέας Περάμου, υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων, προκηρύσσουν τον «6o Αγώνα Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου» που περιλαμβάνει διαδρομές των 9 ,18 & 1000 μέτρα για παιδιά από 7-15 χρόνων και 500 μέτρα για άτομα με ιδιαίτερες κινητικές , σωματικές ή διανοητικές ανάγκες (με ή χωρίς συνοδό)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Kυριακή 14/05/2023

Αφετηρία – Τερματισμός
Αφετηρία 9 χλμ: Λιμάνι Πάχης Μεγάρων(χώρος υπαίθριου παρκινγκ) στις 10.00
Αφετηρία 18 χλμ: Λιμάνι Νέας Περάμου στις 10.00
Αφετηρία 1000 μέτρων: Λιμάνι Πάχης Μεγάρων στις 9.30
Aφετηρία 500 μέτρων για άτομα με ιδιαίτερες κινητικές , σωματικές ή διανοητικές ανάγκες (με ή χωρίς συνοδό): Λιμάνι Πάχης Μεγάρων στις 9.10

Κοινός Τερματισμός Αγώνων 9 & 18χλμ. στο Λιμάνι Νέας Περάμου 

*Εκτός του παραλιακού τμήματος, και οι δυο διαδρομές θα διέρχονται από τον αναγνωρισμένο και προστατευόμενο υγροβιότοπο – περιφερειακό πάρκο του Βουρκαρίου Μεγάρων.

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής
Κυριακή 14 ΜΑΪΟΥ 2023  ώρα: 10:00 π.μ.

Η εκκίνηση του παιδικού αγώνα θα γίνει στις 9:30 π.μ(στο Λιμάνι της Πάχης Μεγάρων)

Η εκκίνηση του αγώνα των ατόμων με ιδιαίτερες κινητικές , σωματικές ή διανοητικές ανάγκες (με ή χωρίς συνοδό) θα γίνει στις 9:10 π.μ. (στο Λιμάνι της Πάχης Μεγάρων)

Η εκκίνηση των δυο διαδρομών 9,και 18 χιλ θα γίνει ταυτόχρονα. Ώρα: 10:00 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα 9 και 18 χιλ έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και όσοι ανήλικοι φέρουν ενυπόγραφη από τους κηδεμόνες τους, ότι τους επιτρέπεται να συμμετάσχουν

Δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα 1000 μέτρων έχουν όσα παιδιά έχουν γεννηθεί τα έτη 2007 έως και 2018 

Σκοπός Διοργάνωσης

Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι να αποτελέσει μια γιορτή του αθλητισμού , παρακινώντας μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την χαρά του αθλητισμού με μοναδικό κίνητρο την συμμετοχή γιατί αυτό πρεσβεύει η αξία του αθλητισμού.

Ταυτόχρονα βασική μας επιδίωξη αποτελεί η ανάδειξη, μέσα από τον αθλητισμό, της πλούσιας φυσικής ομορφιάς και ιστορικότητας του τόπου μας.

Οργανωτικές – Τεχνικές πληροφορίες

Οι διαδρομές είναι απόστασης 18.100μ. & 9.050μ. αντίστοιχα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, που προβλέπουν σταθμούς αναψυκτικών, νερού και ιατρική μέριμνα.

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με RFIDchip – το τσιπ επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.

Διάρκεια αγώνα για την αναγνώριση του χρόνου 2 ώρες και 30 λεπτά.

Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσουν το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων & το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας δια του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Μεγάρων.

Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από 50 εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

Παραλαβή Αριθμών

  • Γραμματεία αγώνα 18χλμ.: στο λιμάνι της Νέας Περάμου(από τις 08.30)
  • Γραμματεία αγώνα 9χλμ.: στο λιμάνι της Πάχης Μεγάρων – χώρος υπαίθριου πάργκινγκ(από τις 08.30) 

Σταθμοί Ανεφοδιασμού

Θα υπάρχουν τέσσερις (4) σταθμοί ελέγχου/ανεφοδιασμού ανά 3χλμ από και προς τις δυο κατευθύνσεις, ως εξής:
3 χλμ, 6 χλμ, 9 χλμ και σε εκκίνηση/τερματισμό. 

Μεταφορά δρομέων

Πούλμαν για την δωρεάν μεταφορά των αθλητών θα ξεκινήσουν την Κυριακή 14/5/2023 στις 08:30 από τo Λιμάνι της Νέας Περάμου προς το Λιμάνι της Πάχης με επιστροφή μετά τις 12:30 (πέρας απονομών) από το Λιμάνι των Νέας Περάμου προς στο Λιμάνι της Πάχης Μεγάρων 

Ρούχα Αθλητών

Θα υπάρχει μέριμνα προς φύλαξη και τοποθέτηση σε ειδικό χώρο και στις δυο εκκινήσεις, και θα παραληφθούν μετά τον τερματισμό του αγώνα στο Λιμάνι της Νέας Περάμου

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ:

  • Όλοι/ες όσοι/ες που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, συμμετέχουν με προσωπική τους ευθύνη, για θέματα υγείας, ατυχήματος και προσωπικής ασφάλειας.
  • Όλοι/ες πρέπει να έχουν εξεταστεί, πριν τον αγώνα, από ειδικό γιατρό της επιλογής τους.
  • Για τα ανήλικα παιδιά την ευθύνη συμμετοχής, φέρουν οι γονείς τους.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1.000 m: Ο αγώνας είναι συμμετοχικός για όλα τα παιδιά, και δεν εχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα! Εντούτοις όλα τα παιδιά θα λάβουν τιμητικο μετάλλιο! Τα παιδιά του παιδικου αγωνα θα ξεκινήσουν στις 09.30 από το υπάιθριο πάρκινγκ του Λιμανιού της Πάχης Μεγάρων, και αφού κάνουν 500 μέτρα θα επιστρέψουν στον χώρο τερματισμού! Αριθμούς και δηλώσεις συμμετοχής για τον παιδικό αγώνα, θα μπορείτε στην γραμματεία στο υπαίθριο πάρκινγκ, από τις 08.00 να παραλάβετε τον αριθμό για τα παιδιά! Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλα τα παιδάκια που θα συμμετάσχουν!

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ άτομα με ιδιαίτερες κινητικές , σωματικές ή διανοητικές ανάγκες (με ή χωρίς συνοδό) 500m: Ο αγώνας είναι συμμετοχικός για όλους όσους συμμετάσχουν είτε έχουν συνοδό, είτε όχι! Εντούτοις όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν τιμητικο μετάλλιο! Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09.10 από το υπαίθριο πάρκινγκ του Λιμανιού της Πάχης Μεγάρων, και αφού κάνουν 250 μέτρα θα επιστρέψουν στον χώρο τερματισμού! Αριθμούς και δηλώσεις συμμετοχής για τον παιδικό αγώνα, θα μπορείτε στην γραμματεία στο υπαίθριο πάρκινγκ, από τις 08.00 να παραλάβετε τον αριθμό για τα παιδιά! Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι όσοι συμμετάσχουν

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 9000 m. – EKKINHΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 από το λιμάνι της Πάχης Μεγάρων(χώρος υπαίθριου πάρκινγκ)

1. ΑΝΔΡΕΣ:
Α) Κατηγορία- Ηλικία: 16 – 19 ετών,
Β) Κατηγορία- Ηλικία: 20 – 29 ετών,
Γ) Κατηγορία- Ηλικία: 30 – 39 ετών,
Δ) Κατηγορία- Ηλικία: 40 -49 ετών,
Ε) Κατηγορία- Ηλικία: 50 – 59 ετών,
ΣΤ΄) Κατηγορία- Ηλικία: 60 -69 ετών &
Ζ) Κατηγορία- Ηλικία: 70 ετών & άνω.

2. ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
Α) Κατηγορία- Ηλικία: 16 – 19 ετών,
Β) Κατηγορία- Ηλικία: 20 – 29 ετών,
Γ) Κατηγορία- Ηλικία: 30 – 39 ετών,
Δ) Κατηγορία- Ηλικία: 40 -49 ετών,
Ε) Κατηγορία- Ηλικία: 50 – 59 ετών &
ΣΤ΄) Κατηγορία- Ηλικία: 60 ετών & άνω.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 18.000 m για ενήλικες EKKINHΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 από το λιμάνι της Νέας Περάμου

1. ΑΝΔΡΕΣ:
Α) Κατηγορία- Ηλικία: 16 – 19 ετών,
Β) Κατηγορία- Ηλικία: 20 – 29 ετών,
Γ) Κατηγορία- Ηλικία: 30 – 39 ετών,
Δ) Κατηγορία- Ηλικία: 40 -49 ετών,
Ε) Κατηγορία- Ηλικία: 50 – 59 ετών,
ΣΤ΄) Κατηγορία- Ηλικία: 60 -69 ετών &
Ζ) Κατηγορία- Ηλικία: 70 ετών & άνω.

2. ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
Α) Κατηγορία- Ηλικία: 16 – 19 ετών,
Β) Κατηγορία- Ηλικία: 20 – 29 ετών,
Γ) Κατηγορία- Ηλικία: 30 – 39 ετών,
Δ) Κατηγορία- Ηλικία: 40 -49 ετών,
Ε) Κατηγορία- Ηλικία: 50 – 59 ετών &
ΣΤ΄) Κατηγορία- Ηλικία: 60 ετών & ά

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

  • Σε όλους τους ενηλίκους συμμετέχοντες  των 9 και 18 χιλ θα δοθεί αναμνηστικό ΤΕΧΝΙΚΟ t–shirt (μπλουζάκι), τσαντάκι και αναμηνιστικο αγαλματάκι Ολυμπιονίκη δρομέα και αναμνηστικό μετάλλιο και στα παιδιά των 1000 μέτρων αναμνηστικό μετάλλιο, στον τερματισμό και των τεσσάρων διαδρομών 9,18,1000 και 500μέτρων.

Αναμνηστικό Μετάλλιο: Θα απονεμηθεί στους/ις τρεις (03) πρώτους-ες, κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Αναμνηστικά Κύπελλα: Θα απονεμηθούν στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες των αγώνων των 18 & των 9χλμ. καθώς και στις ηλικιακές κατηγορίες κύπελλο θα πάρει ο πρώτος και η πρώτη της κάθε ηλικιακής κατηγορίας!

Επίσης, θα υπάρξουν και Ειδικές Τιμητικές Βραβεύσεις για τους πρώτους Δημότες του ευρυτερου Δήμου Μεγαρέων

Κόστος Συμμετοχής & Τρόπος Πληρωμής

Το κόστος των αγώνων είναι το εξής:

-10,00 ευρω για τον αγώνα των 18χλμ.
-7,00 ευρω για τον αγώνα των 9χλμ.
-Οι 2 αγώνες των 1000 μέτρων για παιδιά και των 500 μετρων για τα ΑΜΕΑ θα έχουν  ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή .

Θεωρήσαμε σκόπιμη την επιβολή του συμβολικού αυτού αντιτίμου αφενός για να διασφαλίσουμε την συμμετοχή όσων δηλώσουν ότι θα λάβουν μέρος στον αγώνα και αφετέρου για να επιτευχθεί καλύτερος προγραμματισμός στις παροχές μας προς τους δρομείς (έπαθλα + δώρα).

Το ποσόν θα κατατίθεται στον λογαριασμό:

  • Τράπεζα: Piraeus Bank(Tράπεζα Πειραιώς)
  • IBAN: GR0801720730005073063798547
  • Δικαιούχος:  Γορανίτης Παύλος
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, η κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνεται το συντομότερο δυνατό μετά την υποβολή της δήλωσης και με την αναγραφή του ονοματεπώνυμού σας.
  • ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Για όσους καταβάλλουν το ποσόν μέσω ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΕΜΒΑΣΜΑΤΟΣ ΜΕ E-BANKING ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ από εκείνη που είναι ο λογαριασμός μας το κόστος του εισερχόμενου εμβάσματος για να καταχωρηθεί στον λογαριασμό μας επιβαρύνει τον εντολέα (αποτελούν έξοδα τραπέζης). Συνεπώς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν μπορούν να καταθέσουν το ποσό του αντίτιμου του αγώνα μέσω e-banking από Τράπεζα Πειραιώς σε Τράπεζα Πειραιώς, ο εντολέας επιβαρύνετε τα έξοδα τραπέζης.

Δηλώσεις συμμετοχής – Εγγραφές

(Σχετικός σύνδεσμος (Link) παραπομπής για δήλωσεις συμμετοχής θα υπάρχει στις ιστοσελίδες www.agonaslimenwn.grwww.megara.gr , και dkneasperamou.blogspot.gr καθώς επίσης και στην σελίδα του αγώνα στο facebook: www.facebook.com/agonaslimenwn).

Οι δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές στον 6ο Αγώνα Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου θα γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για θέματα εγγραφών στα εξής τηλέφωνα κυρία Χρυσή Γκοσδή 6981179416

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τους αγώνες λήγει την Τετάρτη 10 ΜΑΪΟΥ 2023 (και θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό των αγώνων).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 14/5 στις αφετηρίες των αγώνων στα Λιμάνια της Πάχης και της Νέας Περάμου, ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές εγγραφές συμμετοχής εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων 

Γενικές Πληροφορίες

Στα δυο όμορφα και γραφικά λιμάνια της Νέας Περάμου και της Πάχης Μεγάρων μπορείτε να βρείτε πλήθος καταστημάτων όπως καφετέριες, εστιατόρια, ψαροταβέρνες,  τα οποία φημίζονται και ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα σε συνδυασμό με τις χαμηλές και προσιτές τους τιμές.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «6ου Αγώνα Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου» σας εύχεται καλό αγώνα και καλό τερματισμό!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο Chios HardStone Trail
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Evrytania Triantafilia Mountain Trail Races 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Pathfinder Mykonos Lighthouse Challenge Fast Running
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο