1ος Ορεινός Αγώνας Χανδρινού

Share

Ο Αθλητικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Χανδρινού “Χανδριναϊκός” διοργανώνει τον
1ο Ορεινό Αγώνα στο Χανχρινού Μεσσηνίας με την ονομασία “Ηandrinou Mountain Running” την Κυριακή 9 Απριλίου. Αυτός περιλαμβάνει: Αγώνα βουνού 6 χλμ. 10 π.μ., Αγώνα βουνού 11 χλμ. 10 π.μ., Παιδικός αγώνας δρόμου 1 χλμ. 10.15 π.μ.

Γενική περιγραφή: Ο οικισμός Χανδρινού βρίσκεται στο Δήμο Πύλου-Νέστορος του Νομού Μεσσηνίας και έχει περίπου 600 κατοίκους. Έχει την τύχη να είναι κτισμένος στους πρόποδες του κωνικού βουνό ‘’Προφήτης Ηλίας’’ με υψόμετρο 620 μ. Το βουνό αυτό λόγω της θέσης του, έχει περιμετρική θέα σε όλη σχεδόν την Μεσσηνία και όχι μόνο. Από την κορυφή φαίνεται η Μεσσηνιακή Μάνη, όλος ο Ταΰγετος, η Καλαμάτα, τα βουνά της Μεγαλόπολης, η Αρχαία Μεσσήνη, τα βουνά της Κυπαρισσίας, οι νήσοι Στροφάδες, ο όρμος του Ναυαρίνου, οι νήσοι Σχίζα και Σαπιέτζα και όλες τις ενδιάμεσες περιοχές. Στη μοναδική αυτή κορυφή η οποία είναι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών κάθε χρόνο, μπορεί κανείς να πάει είτε οδικώς, είτε μέσω ενός πανέμορφου μονοπατιού το οποίο ξεκινάει από το πάρκο ‘’Πλατάνια’’ μέσα στον οικισμό Χανδρινού και καταλήγει στην κορυφή.

 Διαδρομή 6 χλμ.: Η διαδρομή είναι κυκλική με επίκεντρο το βουνό ‘’Προφήτης Ηλίας’’. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Δημοτικό πάρκο ‘’Πλατάνια’’ που βρίσκεται εντός του οικισμού Χανδρινού. Τα πρώτα 850 μέτρα είναι σχεδόν επίπεδα και κινούνται στην ασφαλτοστρωμένη οδό προς τον οικισμό Πλατανόβρυσης, στη συνέχεια αρχίζουμε να ανεβαίνουμε στο βουνό μέσω της χωμάτινης ζώνης Πυρασφάλειας, μήκους 900 μ., η οποία είναι όλη ανηφορική με αρκετή κλίση. Στη συνέχεια μπαίνουμε μέσα στο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού. Όλο το μονοπάτι έχει 6 τμήματα-διαδρομές, αλλά εμείς στην αρχή θα ανέβουμε στα 4 τελευταία. Τα μονοπάτια αυτά είναι τα Μ3, Μ4, Μ5, Μ6 συνολικού μήκους 1.300 μ., τα οποία είναι χωμάτινα, ανηφορικά, με τα τελευταία τμήματα να είναι πετρώδες. Το Μ4 είναι το πιο εντυπωσιακό, αφού είναι σχεδόν τούνελ από την υψηλή βλάστηση μήκους 500 μ. Φτάσαμε επιτέλους στην κορυφή και αρχίζουμε να κατεβαίνουμε μέσω του κυκλικού, χωμάτινου και κατηφορικού δρόμου Πυρασφάλειας σε μήκος 2.450 μ. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε τα μονοπάτια Μ2, Μ1 μήκους 250 μ. τα οποία είναι χωμάτινα και κατηφορικά. Φτάσαμε στο πάρκο ‘’Πλατάνια’’, κάνουμε μια τελευταία ημικυκλική διαδρομή μήκους 250 μ. ώστε να μπούμε στο χώρο του τερματισμού.

– Διαδρομή 11 χλμ.: Η διαδρομή μέχρι το 5,5 χλμ. περίπου είναι ίδια με το 6αρι. Στο σημείο αυτό οι δρομείς θα κάνουν μια δεξιόστροφη περιστροφή όλου του βουνού η οποία αποτελείται από τρία τμήματα. Αρχικά τρέχουμε στην περιμετρική ζώνη Πυρασφάλειας σε μήκος 1.800 μ., η οποία είναι χωμάτινη, στην αρχή με μικρή ανηφορική κλίση και στη συνέχεια με απότομη κατωφέρεια. Συνεχίζουμε ξανά δεξιά διασχίζοντας χωμάτινο αγροτικό δρόμο μήκους 2.100 μ., ο οποίος ξεκινάει ανηφορικός και καταλήγει κατηφορικός μέχρι την διασταύρωση προς τον οικισμού Πλατανόβρυσης. Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής είναι ασφαλτοστρωμένο, με εναλλαγές στα υψομετρικά μέχρι τον τερματισμό στο πάρκο ‘’Πλατάνια’’ μήκους 1700 μ.

– Παιδικός αγώνας 1 χλμ.: Η εκκίνηση θα δοθεί εντός του Δημοτικού Πάρκου ‘’Πλατάνια’’ και στη συνέχεια παιδιά θα κινηθούν επί της ασφαλτοστρωμένης σχεδόν επίπεδης οδού προς Πλατανόβρυση, θα κάνουν αναστροφή στα 500 μ. και θα τερματίσουν στον ίδιο χώρο από όπου ξεκίνησαν.
 Υψομετρικά:

Στα 6 χλμ: Τα πρώτα 850 μ. είναι σχεδόν επίπεδα και στη συνέχεια αρχίζει η άνοδος στην κορυφή του βουνού μέχρι το 3 χλμ. στο οποίο οι αθλητές θα ανέβουν +320 μ. Από εκεί αρχίζει η κάθοδος μέχρι το τερματισμό.
Στα 11 χλμ: Τα πρώτα 850 μ. είναι σχεδόν επίπεδα και στη συνέχεια αρχίζει η άνοδος στην κορυφή του βουνού μέχρι το 3 χλμ. στο οποίο οι αθλητές θα ανέβουν +320 μ. Από εκεί αρχίζει η κάθοδος μέχρι το 5,5 χλμ. στο οποίο θα έχουμε κατέβει -270 μ. Η υπόλοιπη διαδρομή 5,5 χλμ. έχει αρκετές υψομετρικές διαφορές, όμως μέχρι τον τερματισμό θα έχουμε κατέβει -50 μ.
Ο Παιδικός Αγώνας 1 χλμ: είναι σχεδόν επίπεδος

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στους Αγώνες Βουνού 6 και 11 χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι ενήλικες άνω των 18 ετών, καθώς και τα παιδιά γυμνασίου και λυκείου (κάτω των 18 ετών) με την εγγραφή να γίνεται ηλεκτρονικά από τον γονέα/κηδεμόνα (στην περίπτωση ανηλίκου, συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής σημαίνει ότι ο γονέας δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στον αγώνα και συμφωνεί με το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής).
Στον Παιδικό Αγώνα 1 χλμ. δικαίωμα συμμέτοχης έχουν όλα τα παιδιά του δημοτικού.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά. Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής γίνεται δια ζώσης την ημέρα του Αγώνα. Προσοχή: την ημέρα του αγώνα θα γίνουν περιορισμένες εγγραφές από την γραμματεία στο χώρο της εκκίνησης 8 – 9.45 π.μ. . Οι εγγραφές του παιδικού αγώνα θα γίνουν την ημέρα του Αγώνα στο πάρκο ‘’Πλατάνια’’ στον χώρο της εκκίνησης από τις 8 μέχρι τις 10 π.μ. Αγώνες 6 και 11 χλμ.: το κόστος συμμετοχής είναι 7 ευρώ.
Παιδικός αγώνας 1 χλμ. δωρεάν.
Γραμματεία: Οι αριθμοί συμμετοχής με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το τεχνικό t-shirt θα παραλαμβάνονται την ημέρα του Αγώνα στο πάρκο ‘’Πλατάνια’’ στον χώρο της εκκίνησης από τις 8 μέχρι τις 9.45 π.μ. Ο αγώνας θα γίνει σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει στις 9 Απριλίου.
Για περισσότερες πληροφορίες: xandrinaikosfc.blogspot.com και Χανδριναϊκός ΑΕΣ–Facebook.
Μετά το πέρας των αγώνων θα παρατεθεί πλήρες γεύμα σε όλους του αθλητές δωρεάν με αναψυκτικά και ποτά, καθώς χυμούς και μπανάνες για τους μικρούς αγωνιζόμενους. Το μενού περιλαμβάνει: μακαρόνια με σάλτσα, ψητό γουρουνόπουλο, πατάτες φούρνου, σαλάτες, κόκκινο κρασί, μπύρες, νερά και αναψυκτικά.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

O δρομέας συμμετέχει στον «Αγώνα» με απόλυτη προσωπική του ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Δηλώνει επίσης ότι τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής είναι απολύτως αληθή. Παραιτείται από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών του «Αγώνα» για τυχόν σωματική ή άλλη βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία και συναινεί στην ελεύθερη χρήση του ονόματος/εικόνας του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τον Διοργανωτή, και τους χορηγούς του «Αγώνα» για προωθητικούς σκοπούς. Τέλος, δεσμεύεται ότι σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν θα εκχωρήσει τον αριθμό συμμετοχής που θα του διαθέσει η Οργανωτική Επιτροπή του «Αγώνα» σε άλλο άτομο προκειμένου να συμμετάσχει στον «Αγώνα». Ο δρομέας αποδέχεται όλους τους ανωτέρω όρους συμμετοχής. Στην περίπτωση ανηλίκου, συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής σημαίνει ότι ο γονέας δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στον αγώνα και συμφωνεί με το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κατά μήκος της διαδρομής των 6 και 11 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων στα 2, 4, 7, 9 χλμ. με νερά.

Θα βραβευτούν οι 3 πρώτες νικήτριες και οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης όλων των Αγώνων 6 και 11 χλμ. και για τον Παιδικό αγώνα 1 χλμ.

Επίσης θα βραβευτούν οι 3 πρώτες νικήτριες και οι 3 πρώτοι νικητές των παρακάτω κατηγοριών: α) έως 35 ετών, β) από 36 έως 50 ετών, γ) από 51 ετών και άνω. Σε όλους όσοι συμμετάσχουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Οι απονομές θα γίνουν εντός του πάρκου ’’Πλατάνια’’ στο χώρο της εκκίνησης-τερματισμού μετά το πέρας των αγώνων.

Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται live από το http://www.ftt.gr όπου οι τερματίζοντες με το chip χρονομέτρησης θα έχουν άμεσα τη δυνατότητα να δουν την επίδοσή τους. Επίσης τα αποτελέσματα όπως και όλες οι φωτογραφίες των αγώνων θα ανέβουν στο Facebook του Συλλόγου, Χανδριναϊκός ΑΕΣ–Facebook.

Όλοι οι συμμετέχοντες Δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που υποδηλώνει στο ηλεκτρονικό σύστημα την ταυτότητα του αθλητή και είναι κολλημένο στο πίσω μέρος του αριθμού συμμετοχής που παραλαμβάνεται από την Γραμματεία του Αγώνα.
Θα υπάρχει ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων στην κορυφή του βουνού.

Μόνο οι αθλητές οι οποίοι: α) συμμετέχουν στον Αγώνα έγκυρα, β) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου, γ) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα και (δ) τηρούν τους κανονισμούς θα περιληφθούν στα τελικά αποτελέσματα όπου ανακοινώνεται η τελική επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους.

Εισερχόμενοι στον χώρο του τερματισμού, οι αθλητές ακολουθούν την πορεία που υποδεικνύεται από την οργανωτική επιτροπή και τους εθελοντές. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον Αγώνα δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής, η είσοδός τους στο τερματισμό θα εμποδίζεται.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Για την κάλυψη της διαδρομής τίθεται χρονικός περιορισμός για την ολοκλήρωση των αγώνων 6 & 11 χλμ οι 2 ώρες. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Για την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνα, θα μεριμνήσουν τα μέλη και οι εθελοντές του Χανδριναϊκού ΑΕΣ.
Επιπλέον, απαιτείται η αμοιβαία κατανόηση και βοήθεια μεταξύ των δρομέων, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον Αγώνα, όπως επιβάλλουν το αθλητικό ήθος και οι αξίες του ευ αγωνίζεσθε. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του Αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν να ακυρώσουν αθλητές και να τους διαγράψουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων μετά τον Αγώνα, αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

Όλες οι αγωνιστικές χωμάτινες διαδρομές και τα μονοπάτια είναι ελεύθερα από την κυκλοφορία των οχημάτων, πλην των μικρών ασφαλτοστρωμένων τμημάτων των αγώνων 6 & 11 χλμ. Στον Παιδικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί σε ασφαλτοστρωμένη οδό, η κυκλοφορία οχημάτων θα έχει διακοπεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο δρόμο όπου τρέχουν οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα κίνησης οι μη συμμετέχοντες (θεατές, συνοδοί, συνοδεία σκύλου, μηχανοκίνητα, ποδήλατα κλπ.). Στη διαδρομή εκτός από τους αθλητές πρόσβαση θα έχει ΜΟΝΟ η Τροχαία, και το ΕΚΑΒ για περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η κίνηση συνοδών ανάμεσα σε αθλητές, η μη επίδειξη της ειδικής άδειας και η μη συμμόρφωση στις οδηγίες της Τροχαίας και των υπεύθυνων της διοργάνωσης επιφέρει την άμεση αποβολή των παραβατών από τη διαδρομή και την ακύρωση των συνοδευόμενων αθλητών. Η παρακολούθηση των αγώνων από θεατές, συνοδούς και φίλους των δρομέων και η μετακίνησή τους επιτρέπεται μόνο στους χώρους εκατέρωθεν της διαδρομής.
Η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει υγειονομικά τον αγώνα. Οι διοργανωτές θα έχουν πάρει όλα τα δυνατά μέτρα ιατρικής βοήθειας προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτών και γιατρός, σε τμήματα της διαδρομής του Αγώνα όπως και στην εκκίνηση–τερματισμό, παρέχοντας πρώτες βοήθειες και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της υγειονομικής κάλυψης των αγώνων.

Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την οργάνωσή του, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω μέλη του Συλλόγου.
Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν Τ-shirts και μετάλλιο της διοργάνωσης, καθώς και υλικό (γιλέκο-σημαίες σήμανσης) και θα τους παραδοθούν κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την Τετάρτη 5 Απριλίου (6 – 9 μ.μ.) στα γραφεία του Συλλόγου στο Χανδρινού (Πολυχώρος Συνεταιρισμού και Δανειστική Βιβλιοθήκη).

Για επικοινωνία: Πέτρος Νικητόπουλος 6977-584148, Απόστολος Ζωντανός 6932-203260, Βασίλειος Τσαρπάλας 6986-291777.

‘’Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ’’

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ος Άρκτος Trail
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
25ος «Κολοκοτρώνιος Δρόμος»
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
27ος Γύρος Κυπαρισσίας - Kyparissia Run 2024
Οι πληροφορίες του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο