12ος Ηράκλειος Δρόμος

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share
12ος Ηράκλειος Δρόμος

Την Κυριακή 2 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 12ος Ηράκλειος Δρόμος, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

12ος Ηράκλειος Δρόμος

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στα πλαίσια ανάπτυξης και προώθησης των αθλητικών ιδεών διοργανώνει την Κυριακή 23 Απριλίου 2023. τον «12ο ΛΑΪΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΡΟΜΟ».


ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
 Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου 2023, ώρα έναρξης 09:30 π.μ.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα 2Km – Δημοτικού έχουν αθλητές/ριες που φοιτούν από την Δ’ Δημοτικού και άνω κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης του κηδεμόνα. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα 5,2Km Γυμνασίων–Λυκείων έχουν αθλητές/ρις που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης του κηδεμόνα. Στον αγώνα 5,2Km – Ενηλίκων δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας τους.



ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ:
 Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην οδό ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ και ΝΕΟΤΗΤΟΣ.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί για παιδιά Δημοτικού είναι 2000 μέτρα και έχει ως εξής: ΝΕΟΤΗΤΟΣ & ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ (αφετηρία), στη συνέχεια ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, – ΛΑΡΝΑΚΟΣ – ΠΕΥΚΩΝ, – ΜΕΛ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ – ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ – ΚΟΥΝΤΟΥΡΩΤΟΥ & ΝΕΟΤΗΤΟΣ (τερματισμός).

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί για τις υπόλοιπες κατηγορίες είναι 5200 μέτρα (δύο στροφές) και έχει ως εξής: ΝΕΟΤΗΤΟΣ & ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ (αφετηρία), στη συνέχεια ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΠΕΥΚΩΝ, ΜΕΛ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ – ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ – ΚΟΥΝΤΟΥΡΩΤΟΥ & ΝΕΟΤΗΤΟΣ (τερματισμός).


ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με την χρήση ηλεκτρονικής χρονομέτρησης με RFID chips.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής οφείλει να φέρει τον αριθμό αγώνα επάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη τη μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμένει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να διπλωθεί αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται επάνω στον αριθμό. Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Για να παραλάβουν τον αριθμό τους οφείλουν να υπογράψουν – βεβαιώσουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από αρμόδιο γιατρό. Η διοργανώτρια αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα. Με τη δήλωση συμμετοχής οι αθλητές αποδέχονται ότι αγωνίζονται με δική τους ευθύνη, οφείλουν όμως όλοι να υπακούουν στις υποδείξεις των διοργανωτών (εθελοντές, κριτές, Αλυτάρχης) για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα και την απρόσκοπτη ολοκλήρωση αυτού. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αυτόματο αποκλεισμό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ανεπίσημα ηλεκτρονικά αποτελέσματα θα υπάρχουν σε πραγματικό χρόνο. Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται τις επόμενες ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος. Οι βραβευμένοι αθλητές οφείλουν να αποδεχτούν οποιαδήποτε διόρθωση, σύμφωνα με αυτά.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

2000 ΜΕΤΡΑ
1. ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

5200 ΜΕΤΡΑ
1.ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
2. ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ

5200 ΜΕΤΡΑ
1.ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ 18-35 ΕΤΩΝ
2. ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ 35 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ


ΕΠΑΘΛΑ: Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας (αγόρια, κορίτσια χωριστά) θα λάβουν αντίστοιχο μετάλλιο και ο πρώτος νικητής κύπελο. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστική μπλούζα.

ΠΟΙΝΕΣ: Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα και παραβιάσεις κανονισμού είναι ο αποκλεισμός/αποβολή και επιβάλλεται σε: α) κόψιμο διαδρομής, β) ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό διοργάνωσης ή τους συναθλητές, γ) απώλεια αριθμού αθλητή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η μόνη επίσημη ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά τη διοργάνωση, θα γίνεται από την ιστοσελίδα του Δήμου www.irakliosdromos.gr. Επιπλέον έντυπο υλικό θα δοθεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου και σε όλους του αθλητικούς χώρους – γυμναστήρια του Δήμου.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Οι διοργανωτές κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης του αγώνα, ενώ κάθε αθλητής, αυτόματα, αποδέχεται τον κανονισμό αυτό, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπο του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, αλλά με κοινοποίηση/δημοσιοποίηση τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν υπογραφή του αιτούντα τη συμμετοχή, ή κηδεμόνα εάν πρόκειται για ανήλικο, η οποία έχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/86, για την ατομική ευθύνη συμμετοχής τους ειδάλλως δεν θα γίνεται αποδεκτή η συμμετοχή.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ Μ. ΠΕΜΠΤΗ 13/4/2023

και στα παρακάτω σημεία του Δήμου μας:

  • Πλαπούτα 78, τηλ.: 2102841111, (09:00 έως 21:00).
  • Δημαρχείο 1ος Όροφος Τμήμα Αθλητισμού, τηλ.: 2132000107 (08:00 έως 14:00).
  • Δημοτικό Γυμναστήριο Λ. Ηρακλείου 315 τηλ 2102792468 (09:00 έως 21:00).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

09.30 Εκκίνηση αγώνα 2000m μαθητών Δημοτικών σχολείων
10.00 Εκκίνηση αγώνα 5200m μαθητών Γυμνασίων – Λυκείων και Ενηλίκων

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μετά τον τερματισμό όλων των κατηγοριών και θα ακολουθήσει κλήρωση δώρων για όλους τους συμμετέχοντες.

Δηλώστε εδώ συμμετοχή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3η Γιορτή Βουνού «Farmakas Mountain»
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Amorgos Trail Challenge 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
76ος Δρόμος Θυσίας  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο