14ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Δείτε περισσότερα για τον αγώνα

Share
Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Την Κυριακή 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο 14ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες/εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο, αγώνα 10χλμ., 5χλμ. και 1χλμ.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα

Ώρα εκκίνησης

Ημιμαραθώνιος, 10 χλμ.: 08:30

5 χλμ.: 11:00

1 χλμ.: 12:00

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα γίνει μέσα από τον στίβο του Αθλητικού Κέντρου του δήμου Παλαιού Φαλήρου στη Μαρίνα Φλοίσβου, πλησίον του Θωρηκτού Αβέρωφ.

Η διαδρομή

Ολες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο η κάθε μία, ώστε να περάσουν από τα ωραιότερα αξιοθέατα της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου.

Ημιμαραθώνιος 21,1 χιλ. (2 στροφές), Σκυταλοδρομία (2 δρομείς x 1 στροφή) – Τέταρτο (1/4) Μαραθώνιος (1 στροφή)

Εκκίνηση από το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο (ΠΟΛ.Α.Κ.) του Δήμου Π. Φαλήρου – δεξιά προς το Θωρηκτό «Αβέρωφ» & την τριήρη Ολυμπιάς – Στο ύψος του Κλειστού Φαλήρου (ΤαεΚβοΝτο) τρέχουμε αρχικά αριστερά και στη συνέχεια δεξιά την πεζογέφυρα της Εσπλανάδας (πλάτος 50 μ.) και στα μέσα περίπου στρίβουμε αριστερά και τρέχουμε στην ταράτσα κτηρίων σε μια απόσταση 500 περίπου μέτρων, ιδιαιτέρου κάλλους και ομορφιάς, στην οποία υπάρχει και όδευση για τους τυφλούς. Εξ όσων γνωρίζουμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δεν υπάρχει ανάλογη διαδρομή που να έχει ενταχθεί σε κάποιον αντίστοιχο σχεδιασμό.

Στη συνέχεια: Στρίβουμε δεξιά προς την Πλατεία Νερού και μετά στρίβουμε αριστερά και τρέχουμε στο δρόμο με κατεύθυνση προς ΣΕΦ – Στο ύψος της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας πηγαίνουμε αριστερά και πάλι αριστερά με κατεύθυνση προς το Θωρηκτό «Αβέρωφ» – Αμέσως μετά, στρίβουμε δεξιά για να διασχίσουμε τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι τη νότια πλευρά της και στο τέλος της στρίβουμε όλο αριστερά και τρέχουμε στον δρόμο.

Στο ύψος της στάσης ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ του ΤΡΑΜ στρίβουμε όλο δεξιά, προκειμένου να βγούμε και να τρέξουμε στη Λ. Ποσειδώνος με κατεύθυνση προς τον Αλιμο και τη Γλυφάδα – Περνάμε στα δεξιά μας, μεταξύ των άλλων, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου «Φλοίσβος», το Μπάτη, τις εκβολές της Πικροδάφνης και συνεχίζουμε ευθεία μέχρι τη συμβολή της Λ. Ποσειδώνος με τη Λ. Αμφιθέας, όπου γίνεται και η αναστροφή.

Στο ύψος πάλι της στάσης ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ του ΤΡΑΜ στρίβουμε δεξιά και κατευθυνόμαστε προς το Θωρηκτό «Αβέρωφ», προκειμένου να κάνουμε τη δεύτερη στροφή της διαδρομής. Μετά την ολοκλήρωσή της, τερματίζουμε εντός του στίβου του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Π. Φαλήρου.

Για εγγραφές πατήστε εδώ

Εκδηλώσεις:
1. Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά από 4-14 χρονών
2. ECO–Περιβάλλον. Στάση Ζωής!
3. εθελοντισμού ΚΟΙΝΩΝΙΑ  (Ανοιξιάτικες Εκδηλώσεις)
4. Μουσική & ΜΟΥΣΙΚΟΙ πάνω στο κύμα

Πρόγραμμα Εθελοντισμού: 
1. Το πρόγραμμα Εθελοντισμού προγραμματίζεται να ανοίξει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.
2. ελάτε να ζήσουμε μαζί  μια μοναδική νέα εμπειρία και να ενθαρρύνουμε  τους «δικούς μας» ανθρώπους στην προσπάθειά τους.

Αιγίδες: 
1. Δήμος Παλαιού Φαλήρου
2. Δήμος Αλίμου
3. Περιφέρεια Αττικής
4. Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)
5. Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία
6. Ελληνική Αστυνομία
7. Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία “Αθλητισμός για Όλους” (UESpT) και 
8. Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Vavdos Trail Run 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Rock Solid Kastellorizo 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο