7ος Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου «Στα Ίχνη Της Ιεράς Οδού»

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Στα Ίχνης της Ιεράς Οδού - λογότυπο

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 7ος Ημιμαραθώνιος αγώνας «Στα Ίχνη Της Ιεράς Οδού». Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

7ος Ημιμαραθώνιος αγώνας «Στα Ίχνη Της Ιεράς Οδού» – Προκήρυξη

Κατά την αρχαιότητα, την 15η ημέρα του μήνα Βοηδρομιώνα (ξεκινούσε στις 23 Αύγουστου) τελούνταν η Πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων η όποια εκκινούσε από την Αγορά της Αθήνας και τερμάτιζε στον χώρο τέλεσης των Μυστηρίων.

Ο Δήμος Ελευσίνας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ “Αισχύλεια 2022”, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον 7ο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» και στον παράλληλο αγώνα 5 χλμ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι αγώνες διοργανώνονται με τους: Αθλητικός Όμιλος Στίβου Ελευσίνας, Πανελευσινιακός Α.Π.Ο., Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (Σ.Δ.Υ.Ε.), Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) καθώς και τους δήμους Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου.

Α. Ημιμαραθώνιος

Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στις 08:30 στον χώρο έξω από το Αρχαιολογικό μουσείο Κεραμεικού (πλησίον του σταθμού του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) στο Θησείο).

Διαδρομή: Από τον Κεραμεικό ακολουθώντας την Ιερά Οδό, αφού διέλθει από το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, το Δαφνί, η Ιερά οδός συνενώνεται περίπου στο 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής με την Νέα Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και αφού εισέλθει στην Ελευσίνα, τερματίζει στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο.

Η απόσταση έχει πιστοποιηθεί από την AIMS και θα υπάρχει επίσημη και πιστοποιημένη χρονομέτρηση του αγώνα.

Μέγιστη διάρκεια του αγώνα καθορίζονται οι τρεις (3) ώρες μετά την εκκίνηση (στις 08.30). Μετά το πέρας αυτού του χρονικού ορίου θα πρέπει οι συμμετέχοντες που δεν έχουν τερματίσει να επιβιβαστούν στο Λεωφορείο Συλλογής ή σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν τον Αγώνα με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Ενδεικτικός χρόνος διέλευσης των Δρομέων στο ύψος των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου στο 13,5 χιλιόμετρο, για τερματισμό εντός του χρονικού ορίου, είναι οι δύο (2) ώρες.

Τερματισμός: Επί της Οδού Νικολαΐδου και πλησίον της πλατείας Ηρώων Ελευσίνας, δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο.

Β. 2 η Διαδρομή 5 χιλιομέτρων εντός της πόλης

Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 09:00 επί της Οδού Νικολαΐδου και πλησίον της πλατείας Ηρώων Ελευσίνας δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο.

Διαδρομή: Η Αφετηρία βρίσκεται επί της Οδού Νικολαΐδου (πεζόδρομος). Με κατεύθυνση προς Πλατεία Ηρώων, συνεχίζει αριστερά προς την Σωτηρίου Γκιόκα, στη συνέχεια δεξιά στην Οδό Περσεφόνης και πάλι δεξιά επί της Ηρώων Πολυτεχνείου και Ιερά Οδό μέχρι την Οδό Ωκεανίδων όπου κατευθύνεται δεξιά προς την παραλία Ελευσίνας. Στο τέλος της Οδού Ωκεανίδων συνεχίζει δεξιά στην οδό Κανελλοπούλου κατά μήκος της παραλιακής γραμμής έως την είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου, μπαίνοντας μέσα στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου ακολουθεί έξοδος των δρομέων από το πάρκινγκ του παλαιού Ελαιουργείου και ακολουθώντας επί των Οδών Ίωνος Δραγούμη, Σαλαμίνος και Περικλέους συνεχίζει δεξιά στην οδό Νικολαΐδου όπου και τερματίζει στο σημείο εκκίνησης.

Μέγιστη διάρκεια τερματισμού για τον Αγώνα των 5 χιλιομέτρων, καθορίζονται τα 75 λεπτά μετά την εκκίνηση. Μετά το πέρας του χρονικού αυτού ορίου οι δρομείς που βρίσκονται στο δρόμο συνεχίζουν τον αγώνα αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.

Τερματισμός: Στο σημείο εκκίνησης επί της Οδού Νικολαΐδου και πλησίον της πλατείας Ηρώων Ελευσίνας δίπλα στον Αρχαιολογικού χώρο.

Όριο συμμετοχών

Το όριο συμμετοχών για τον Ημιμαραθώνιο καθορίζεται στις 1.150 συμμετοχές. Η λήξη των εγγραφών στον αγώνα θα γίνει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου εκτός αν συμπληρωθεί νωρίτερα ο ανώτερος αριθμός συμμετοχών.

Σημειώνεται, ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μετά τη συμπλήρωση του ανωτέρω αριθμού.

Το όριο συμμετοχών για τον αγώνα 5 χιλιομέτρων στις 500 συμμετοχές. Η λήξη των εγγραφών καθορίζεται επίσης η Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής:

Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής για τους αγώνες θα γίνει από Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 10:00 ως 13:00 από το ισόγειο του κτιρίου που στεγάζεται η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας (Παγκάλου & Κίμωνος 11 στην Ελευσίνα) καθώς και κατά τις ίδιες ημερομηνίες και κατά τις ώρες 15:00 έως τις 19:00 σε χώρο του Δημαρχείου Αιγάλεω απέναντι από το σταθμό του Μετρό “Αγία Μαρίνα”.

Εγγραφές – πληροφορίες

Για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και για περισσότερες πληροφορίες στο https://eleusisimimarathon.gr/.

Διευκρινήσεις στο τηλέφωνο 2105565621 καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00.

Κατεβάστε παρακάτω την πλήρη προκήρυξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Syros Run 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
2ος Δρόμος Θυσίας Κακολύρι 1944
Δείτε περισσότερα για τον αγώνα
Corfu Mountain Trail 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο