42 χρόνια Μαραθώνιοι κάτω από 3 ώρες!

O 59χρονος Iain Mickle έχει ένα ξεχωριστό μυστικό για αυτό το ρεκόρ

Share

O Iain Mickle είναι ένας φανατικός δρομέας που διατηρεί ένας ξεχωριστό, δρομικό ρεκόρ: Εδώ και 42 χρόνια τρέχει Μαραθώνιο κάτω από τις τρεις ώρες!

Όλα ξεκίνησαν όταν, φοιτητής ακόμα, το 1977 έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο κοντά στο 2:50. Στη συνέχεια ασχολήθηκε κυρίως με μικρότερες αποστάσεις, 5 και 10χλμ., για να επιστρέψει στην απόσταση των 42.195μ. αρκετά μεγαλύτερος.

Πρόσφατα, τρεις μέρες αφού έκλεισε τα 59, τερμάτισε και πάλι κάτω από τις τρεις ώρες σημειώνοντας ένα ιδιαίτερο ρεκόρ.

Το εντυπωσιακό στην ιστορία του 59χρονου Αμερικανού είναι πως το ατομικό ρεκόρ του στην απόσταση το πέτυχε στα 53 του με 2:38:38 στη Βοστόνη.

Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι η άποψή του για το τρέξιμο. Προπονείται αρκετά, εκτελώντας πάνω από 90χλμ. την εβδομάδα, ενώ μία φορά κάνει ενδυνάμωση στο γυμναστήριο. Ωστόσο, το μυστικό του είναι αλλού:

Στις δρομικές φιλίες!

«Απολαμβάνω τα Long Run μου και τις δύσκολες προπονήσεις επειδή είμαι με τους συναθλητές μου κάθε μέρα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ανθρώπους που αλληλοϋποστηρίζεστε για να τρέχετε κάθε μέρα. Χρειάζεσαι ανθρώπους να μοιράζεσαι τους στόχους σου και να είσαι και λίγο συναγωνιστικός μαζί τους. Αυτό με κρατά να συνεχίζω! » , είχε δηλώσει σε μία συνέντευξη.

Όσο για το ξεχωριστό του ρεκόρ, απλά απολαμβάνει το γεγονός ότι μπορεί να το χάσει από άλλους δρομείς, αλλά θα είναι σε θέση να το ξανακερδίζει αν κάθε χρόνο τρέχει κάτω από τις τρεις ώρες. Όπως λέει: «έχει πλάκα, καθώς είναι ένα ρεκόρ τύπου “όποιος τελικά μείνει όρθιος θα κερδίσει”».

Βασισμένο σε άρθρο του Graham Averill στο outsideonline.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Κλαρκ Κεντ, το internet και το τρέξιμο
Από τη στήλη «Ιστορίες του Δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου
Το εξυπνοπούλι
Από τη στήλη «Ιστορίες του δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο