Summer Runner

Διατηρείστε τη δρομική σας διάθεση καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού

Share

Καλοκαίριασε για τα καλά. Το μόνο που θέλετε είναι να είστε χαλαροί σε μία παραλία μέχρι αργά με τους φίλους ή την οικογένεια σας. Ο χρόνος σας ανήκει μόνο σε εσάς και η υπόσχεσή σας να ξεκινήσετε το τρέξιμο, ή να συνεχίσετε αυτό που με δειλά βήματα αρχίσατε πρόσφατα, μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο. Στο άρθρο που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε πέντε τρόπους για να ανατρέψετε την κατάσταση και να διατηρήσετε, ή να αποκτήσετε, δρομική φόρμα ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όσο και αν δε θέλουμε να το δεχτούμε ο Σεπτέμβριος δεν είναι όσο μακριά νομίζουμε. Είναι αρκετός ο χρόνος, όμως, για έναν νέο δρομέα να χάσει τη φόρμα που μόλις είχε αρχίσει να αποκτά. Ακόμα χειρότερα υπάρχει η κατηγορία των εν δυνάμει νέων δρομέων που συνεχώς αναβάλλουν το ξεκίνημα του τρεξίματος μεταθέτοντάς το στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου που σηκώνει όλο το βάρος των νέων αποφάσεών μας. Υπάρχει όμως τρόπος ακολουθώντας τα πέντε απλά βήματα που μας προτείνουμε να διατηρήσετε ή να δημιουργήσετε δεσμούς με το νέο σας χόμπι ώστε και να μοιάζετε αλλά και να νοιώθετε δρομέας.

Τρέξτε στην παραλία
Αν λοιπόν σκοπεύετε να περάσετε τις περισσότερες ώρες σας στην παραλία τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε τον χρόνο, έστω και 10 λεπτά για να τρέξετε. Έτσι, όταν θα βαρεθείτε να κάθεστε σηκωθείτε και κάντε ένα χαλαρό τρέξιμο στην άμμο. Αν κουραστείτε γρήγορα, συνεχίστε με περπάτημα. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα δυναμώσετε τις γάμπες σας αλλά και θα αρχίσετε να βελτιώνετε σιγά – σιγά και τη φυσική σας κατάσταση.

Κολυμπήστε περισσότερο
Καλοκαίρι ίσον θάλασσα και θάλασσα ίσον κολύμπι. Ένας τρόπος λοιπόν που από τη μία αποτελεί την κατεξοχήν καλοκαιρινή διασκέδαση και από την άλλη θα αυξήσει τις δυνάμεις σας είναι να κολυμπήσετε. Μείνετε για αρκετή ώρα στη θάλασσα και προσπαθήστε να καλύψετε αποστάσεις χωρίς βέβαια να βιάζεστε. Αν καταφέρετε και διανύετε κάθε φορά και λίγο μεγαλύτερη απόσταση με τον καιρό θα είστε σε θέση να κολυμπάτε συνεχόμενα για πολλή ώρα βελτιώνοντας σημαντικά την αντοχή σας.

Κάντε περιπάτους
Οι βραδινοί περίπατοι είναι από τις πιο ευχάριστες στιγμές του καλοκαιριού. Κι όμως, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτούς. Πώς; Δεν είναι απαραίτητο να τρέξετε απλά μεγαλώστε όσο γίνεται τη διάρκειά τους και κρατήστε έναν σταθερό ρυθμό. Αν τελικά καταφέρετε να κάνετε 2-4 περιπάτους από 30 λεπτά και πάνω την εβδομάδα να είστε βέβαιοι ότι θα είστε αρκετά κερδισμένοι στο τέλος του καλοκαιριού.

Διαβάστε για το τρέξιμο
Εκτός από όλα τα άλλα, η περίοδος των διακοπών αποτελεί και μία εξαιρετική ευκαιρία για διάβασμα. Αφού λοιπόν σκοπεύετε, στο κοντινό ή στο μακρινό μέλλον να γίνετε δρομέας, ή μόλις πρόσφατα εισήλθατε στη μεγάλη οικογένεια του τρεξίματος, τότε προτιμήστε να διαβάσετε μερικά «δρομικά» αναγνώσματα. Μέσα από τις σελίδες του RUNNER αλλά και άλλων σχετικών με το τρέξιμο εκδόσεων και βιβλίων μπορείτε να μάθετε τη «θεωρία» του τρεξίματος, να παραδειγματιστείτε από ιστορίες άλλων δρομέων και να ενημερωθείτε για τη δρομική πραγματικότητα.

5 λόγοι γιατί να ξεκινήσετε το καλοκαίρι
– Γιατί το χειμώνα θα είστε ήδη δρομείς και δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσετε από το μηδέν.
– Γιατί θα γλιτώσετε από το να πάρετε παραπανίσια κιλά που συνήθως εμφανίζονται το καλοκαίρι.
– Γιατί έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο.
– Γιατί θα βελτιώσετε έστω και τελευταία στιγμή το σώμα σας στην παραλία.
– Γιατί οι άλλοι συνήθως σταματούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φωτεινή χαραμάδα
Από τη στήλη «Τρέχοντας» της Αγγελικής Κοσμοπούλου
Επιστροφή στους λαϊκούς αγώνες!
Από τη στήλη «Ιστορίες του Δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου
Savoir vivre
«Άγραφοι» κανόνες συμπεριφοράς για δρομείς…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο