“Πασχαλινές” δρομικές συμβουλές για νέους

Ξεκουραστείτε, διασκεδάστε αλλά και τρέξτε τις ημέρες του Πάσχα

Share

Οι ημέρες του Πάσχα για τους περισσότερους σημαίνουν ξεκούραση. Τώρα που είστε όμως δρομείς σημαίνουν και ευκαιρία για προπόνηση. Εκμεταλλευτείτε τις λοιπόν ακολουθώντας μερικές χρήσιμες “πασχαλινές” συμβουλές.

Τρέξτε…
Μπορεί να ακούγεται απλό όμως τις ημέρες αυτές οι υποχρεώσεις που ξεπηδούν αλλά και η αλλαγή των συνηθειών σας ενδέχεται να χαλάσουν το πρόγραμμα σας κι έτσι το τρέξιμο κινδυνεύει να μείνει εκτός. Ιδανικά, προτιμήστε να τρέξετε πρωί που θα είστε ξεκούραστοι και θα έχετε στη συνέχεια όλη τη μέρα μπροστά σας για να πραγματοποιήσετε τις υπόλοιπες σας δραστηριότητες. Ξεκινήστε αρκετά αργά – κάτι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα το πρωί – και στη συνέχεια ανεβάστε με μεγάλη σύνεση τον ρυθμό σας. Οι παλμοί σας ίσως να μην ανεβαίνουν πολύ γρήγορα ενώ πολύ πιθανόν, αν δεν είστε συνηθισμένοι, το σώμα σας να είναι λίγο σφιχτό, ωστόσο κάντε το τρέξιμο σας πιο χαλαρό κι αποφύγετε τις δύσκολες διαδρομές. Δείτε εδώ περισσότερες συμβουλές για το πρωϊνό τρέξιμο.

Δυναμώστε
Σίγουρα ο περισσότερος χρόνος σας δίνει τη δυνατότητα και για τουλάχιστον μία προπόνηση ενδυνάμωσης. Έτσι, όπου κι αν είστε μπορείτε να εκτελέσετε μία προπόνηση δύναμης για όλο το σώμα. Ιδανικά, προτιμήστε την κυκλική μορφή η οποία αποδεδειγμένα βελτιώνει, εκτός από τη δύναμη, και την αντοχή, στους αρχάριους δρομείς. Δείτε εδώ πώς να κάνετε κυκλική προπόνηση.

Κάψτε το αρνί
Η Κυριακή του Πάσχα είναι συνυφασμένη με πολύ φαγητό και ποτό. Αν λοιπόν κι εσείς τηρήσετε τα διατροφικά έθιμα και τις παραδόσεις των ημερών δεν υπάρχει λόγος να αισθανθείτε τύψεις ή ενοχές αργότερα. Μία χαλαρή προπόνηση με ελεύθερο τρέξιμο για 20-40 λεπτά αργά το απόγευμα μετά από ένα λουκούλλειο και πλούσιο σε λιπαρά γεύμα – όπως είναι συνήθως το πασχαλινό – αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να “κάψετε” τις θερμίδες αλλά και – το σημαντικότερο – να αποβάλλετε τις τοξίνες και να αισθανθείτε πιο ελαφρείς. Αν το τρέξιμο, ωστόσο, σας φαίνεται κάπως δύσκολο, ακόμα και ένας ζωηρός περίπατος για 30-40 λεπτά θα έχει παρόμοια αποτελέσματα.

Καλό Πάσχα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 μυστικά πριν ξεκινήσεις την προετοιμασία σου!
Χρυσές συμβουλές για να μπεις με ασφάλεια σε πρόγραμμα για έναν αγώνα τρεξίματος
Ο βασικός σας στόχος!
4 τρόποι για να μείνετε και φέτος εντός στόχου
Θα κοιμηθούμε νωρίς, θα σηκωθούμε νωρίς!
Από τη στήλη «Ιστορίες του Δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο