Το Βερολίνο τρέχει το 10άρι του

Σημαντικές συμμετοχές με τον πρώην στιπλίστα Πολ Κόετς να ξεχωρίζει στο ASICS Grand 10 Berlin

Share

Ο Πολ Kιπσίλε Κόετς, ο πολύπειρος Κενυάτης στιπλίστας θα είναι το μεγάλο φαβορί του κλασικού αγώνα 10 χλμ. ASICS Grand 10 Berlin που πραγματοποιείται αυτήν την Κυριακή 11/10, παραδοσιακά στη γερμανική πρωτεύουσα λίγες ημέρες μετά τον μαραθώνιο .

Για τον Κόετς αυτή θα είναι η πρώτη διεθνής συμμετοχή σε αγώνα δρόμου που στα 33 του θεώρησε πως ήρθε η ώρα να δοκιμάσει την τύχη του στα 10 χλμ. σε άσφαλτο, ενώ πιθανότατα αργότερα να ακολουθήσει κι ο μαραθώνιος.

Θυμίζουμε, ο Πολ Κόετς έχει ασύλληπτα ρεκόρ σε αποστάσεις εντός σταδίου (7:33.93 στα 3.000μ., 13:05. στα 5.000μ. και 7:54. στα 3.000μ. στιπλ) ενώ είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αλλά και πολλά ακόμα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Φυσικά ο Κόετς δεν θα είναι μόνος. Μία πλειάδα από Αφρικανούς δρομείς θα βρεθούν στο Βερολίνο με στόχο τη νίκη και επιδόσεις κάτω από τα 28 λεπτά, και γιατί όχι το 27:12 που αποτελεί και ρεκόρ διαδρομής από το 2010 με “δράστη” τον Λέοναρντ Κόμον. Ο Κενυάτης Ρέουμπεν Μάγιο που πέρυσι ήταν δεύτερος στον αγώνα με 28:04, αλλά και ο 18χρονος συμπατριώτης του Τζον Λάνγκατ με καλύτερη επίδοση 27:58 (!) είναι σίγουρα ανάμεσα σε αυτούς που θα πρωταγωνιστήσουν.

Από… ευρωπαϊκής πλευράς, σημαντικότερη συμμετοχή είναι αυτή του Άρνε Γκάμπιους, του Γερμανού που έχει ρεκόρ 28:08 από πέρυσι και την ίδια διοργάνωση. Ο Γερμανός μαραθωνοδρόμος θα ακολουθήσει, όπως δήλωσε, όσο μπορεί τους Κενυάτες ώστε να τρέξει όσο πιο γρήγορα γίνεται τον αγώνα. Ο μεγάλος του στόχος ωστόσο είναι ο μαραθώνιος της Φρανκφούρτης σε δύο εβδομάδες.

Στις γυναίκες, οι Κενυάτισσες Γκλάντις Τσεσίρε και Άλις Ναγουόνα αλλά και η Ασέφα Κεμπέντε από την Αιθιοπία αποτελούν τα σημαντικότερα ονόματα.

Στον αγώνα αναμένεται να λάβουν μέρος 7.000 δρομείς σε μία επίπεδο διαδρομή στο κέντρο της πόλης που είναι ό,τι πρέπει για ρεκόρ.


Ο Πολ Κιπσίλε Κόετς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο