Nέο ρεκόρ για τη Flanagan

Εθνικό ρεκόρ για τις ΗΠΑ πέτυχε η Shalane Flanagan στα 10 χλμ. σε άσφαλτο

Share

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου κατέλαβε την 6η θέση μετά από μία κούρσα τακτικής που η αλήθεια είναι ούτε της ταιριάζει αλλά ούτε της επέτρεψε να δείξει σε πόσο καλή κατάτασταση βρίσκεται.

Έτσι η Shalane Flanagan έψαχνε καιρό για έναν αγώνα στην Ευρώπη στα 5.000 ή 10.000 μ. και τελικά τον βρήκε στο Tilburg Ladies Run στην ομώνυμη πόλη της Ολλανδίας. Εκεί, το περασμένο Σάββατο στον συγκεκριμένο αγώνα 10 χλμ. σε άσφαλτο κατέλαβε τη 2η θέση πίσω από την  Genet Yanew (30:58) από την Αιθιοπία τερματίζοντας σε επίδοση 31:03, που αποτελεί νέο ρεκόρ για τις ΗΠΑ για το αγώνισμα των 10 χλμ. εκτός σταδίου.

Αυτό είναι το 6ο εθνικό ρεκόρ (3.000μ. και 5.000μ. κλειστού,  10.000 μ. εντός και εκτός σταδίου, 15 χλμ. και μαραθώνιο μόνο με γυναικείες συμμετοχές) για την 32χρονη Αμερικανίδα που δείχνει ότι παρά την αφοσίωσή της τα τελευταία χρόνια στον μαραθώνιο έχει επιδείξει σημαντική βελτίωση και στις “μικρότερες” αποστάσεις.

Ωστόσο μετά τον αγώνα δήλωσε πως πολύ σύντομα αυτό το ρεκόρ θα σπάσει πιθανότατα είτε από τη Molly Huddle είτε από την Emily Infeld ενώ ευχαρίστησε την Lynn Jennings, την πρώην κάτοχο του ρεκόρ, αφού ουσιαστικά αυτή την παρακίνησε να κυνηγήσει και τελικά να το καταρρίψει μετά από 25 χρόνια αυτό το “στοιχειωμένο” ρεκόρ!

(φωτό:TOIN DAMEN)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο