Ανίκητος ο Bolt!

Usain Bolt απέδειξε ότι παραμένει ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο!

Share

Ο Usain Bolt που αμφισβητήθηκε όλη τη χρονιά για την αγωνιστική του κατάσταση, επέστρεψε και θριάμβευσε ξανά στο στάδιο που δοξάστηκε πριν από 7 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.  

Αυτή τη φορά δεν έκανε κάποιο “μαγικό” χρόνο και δυσκολέυτηκε πολύ να κατακτήσει τον 3ο Παγκόσμιο τίτλο του στα 100 μέτρα, μετά από μια “επική μάχη” και κερδίζοντας στο νήμα τον Αμερικανό Justin Gatlin που ήταν το φαβορί έχοντας τρέξει 5 φορές κάτω από 9:80 τα 100 μέτρα φέτος.

Μετά τους Bolt (9:79) και Gatlin (9:80), θρίλερ ήταν και η μάχη για το χάλκινο μετάλλιο, καθώς ούτε το photo finish μπόρεσε να βγάλει νικητή ανάμεσα στον Trayvon Bromell και τον De Grasse, που τελικά μοιράστηκαν την 3η θέση με χρόνο 9.92.

Ακολούθησαν ο Mike Rodgers με 9.94 και ο σπουδαίος Tyson Gay κερδίζοντας στο photo finish τους Asafa Powell,  Jimmy Vicaut με την 8αδα να κλείνει στα 10:00. 

Λίγες ημέρες μετά τον τελικό των 100 μ. κέρδισε και τα 200 μ. με 19.55 που είναι και η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Ο Bolt έφυγε όπως συνηθίζει σα σφαίρα και από τα πρώτα κι όλας μέτρα κάλυψε τους αντιπάλους του στη στροφή περνώντας πρώτος τα πρώτα 100 μ. ενώ στην τελική ευθεία πίεσε και πήρε διαφορά από τους αντιπάλους του για να φτάσει σε μια σχετικά άνετη νίκη πανηγυρίζοντας στα τελευταία μέτρα.

Στη δεύτερη θέση, όπως και στα 100μ., ήταν ο  Justin Gatlin από τις ΗΠΑ με 19.70 που είναι και αυτή μία σπουδαία επίδοση, όχι όμως ατομικό ρεκόρ για το βραχύσωμο Αμεριικανό που έχει 19.57.

Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Anaso Jobobwana με 19:87 ενώ με το ίδιο χρόνο ήταν τέταρτος ο Alonso Edward.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο