Έκλεισε στόματα ο Μο Φάρα

Επικράτησε με εμφατικό τρόπο στα 5.000 μ. στο Diamond League της Λοζάνης

Share

Λίγες μέρες μετά το σάλο που προκλήθηκε για τον προπονητή του, Αλμπέρτο Σάλαζαρ, και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, ο Μο Φάρα έτρεξε τον πρώτο του αγώνα και αποστόμωσε αυτούς που αμφισβήτησαν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Μο κέρδισε με άνεση το βράδυ της Πέμπτης στο Golden League της Λοζάνης το αγαπημένο του αγώνισμα, αυτό των 5.000 μ. τερματίζοντας σε 13:11.77 μπροστά από πολύ σημαντικούς αντιπάλους του.

Συγκεκριμένα, μετά από μία κούρσα αναμονής ο Φάρα έδειξε τα δόντια του και με ένα τελευταίο 400άρι σε 54” δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους Αφρικανούς αντιπάλους του. Δεύτερος τερμάτισε ο Yomif Kejecha από την Αιθιοπία σε 13:12.59 ενώ τρίτος ήταν ο Κενυάτης Edwin Soi σε 13:17.17 με 9 ακόμα δρομείς από τη Μαύρη Ήπειρο να έπονται. Ανάμεσα τους ήταν και κορυφαίοι δρομείς της απόστασης όπως οι Αιθίοπες Mudris, Merga και Αlamireh ενώ ακόμα πιο πίσω τερμάτισε ο συμπατριώτης και “άσπονδος” φίλος του Μο, Andy Vernon.

Όλα αυτά λίγες μέρες μετά το σκάνδαλο που πήγε να ξεσπάσει για τον Αλμπέρτο Σάλαζαρ και τις υπόνοιες πολλών κορυφαίων δρομέων αλλά και πρώην συνεργατών του για τους τρόπους που καταφέρνει να προετοιμάζει τους αθλητές του. Μάλιστα, στον απόηχο αυτού του σκανδάλου, ο Φάρα ακύρωσε τη συμμετοχή του σε κάποιους αγώνες ενώ οι φήμες οργίαζαν ότι βρέθηκε σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα του αγώνα της ελβετικής πόλης, ξεχώρισε η νίκη του μικρού Nijel Ammos, κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ εφήβων στα 800μ., απέναντι στον κάτοχο του Παγκοσμίου ρεκόρ των ανδρών, David Rudisha με 1:43.27 έναντι 1:43.76.

Στα 3.000μ. στιπλ των γυναικών η Κενυάτισσα Virginia Nyambura κέρδισε με 9:16.99 ενώ στα 1.500 μ. η Hassan Sifan που τρέχει με ολλανδικά χρώματα επικράτησε με 4:02.36.

Οι δύο Έλληνες του μίτινγκ, ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200 μ. και ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ, πήραν την 4η θέση στα αγωνίσματα τους με επιδόσεις 20.40 και 5.76 μ. αντίστοιχα απέναντι σε πολύ υψηλού επιπέδου αντιπάλους.

Τέλος, εντυπωσιακός ήταν ο Justin Gatlin στα 100 μ. που με 9.75 δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης ούτε στον Asafa Powel ούτε στον Tyson Gay που έπεσαν μαζί στο 9.92. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο