Την Κυριακή ο μαραθώνιος του Αμβούργου

Κορυφαίες αλλά και ελληνικές συμμετοχές στη γερμανική πόλη

Share

Ακόμη ένας μαραθώνιος επί γερμανικού εδάφους πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή. Αυτή τη φορά, σειρά παίρνει το Αμβούργο με τον περιβόητο Haspa Marathon Hamburg που πραγματοποιείται για 30η φορά. 

Οι Έλληνες δεν πρόκειται να λείψουν ούτε από αυτή τη διοργάνωση και μάλιστα αναμένεται να έχουν πληθωρική συμμετοχή αφού στις λίστες συμμετοχών αναφέρονται 31 δρομείς. Ανάμεσα τους θα είναι και οι πρωταθλητές της απόστασης, Χριστόφορος Μερούσης και Κώστας Πούλιος που στην “γρήγορη” διαδρομή του Αμβούργου θα προσπαθήσουν να σημειώσουν ένα νέο προσωπικό ρεκόρ.

Όσον αφορά τους elite, 14 δρομείς από την Κένυα και την Αιθιοπία θα διεκδικήσουν τη νίκη στους άνδρες έχοντας ρεκόρ κάτω από το 2:10 ενώ ανάμεσα στα φαβορί είναι και ο πολύπειρος Βραζιλιάνος Marilson Dos Santos (νικητής στη Νέα Υόρκη το 2006) με ατομικό ρεκόρ 2:06:34 αλλά και ο Ser Od Bat Ochir από την Μονγκολία που κρατά το εθνικό ρεκόρ της πατρίδας του με 2:08:50. Πιο γρήγορος από όλους, ωστόσο, είναι ο Αιθίοπας Shami Abdulahi με 2:05:42.

Οι διοργανωτές επιθυμούν διακαώς ένα νέο ρεκόρ διαδρομής και για αυτόν τον λόγο θα διαθέσουν 5 λαγούς για επιδόσεις κοντά στο 2:06, αλλά και λαγούς για 2:12, 2:14 και 2:16. Θυμίζουμε πως το ρεκόρ διαδρομής κρατά από το 2013 ο Eliud Kipchoge με 2:05:30 στους άνδρες και στις γυναίκες η Netsanet Achamo από την Αιθιοπία με 2:24:12 από το 2012.

Όσον αφορά τις κορυφαίες γυναικείες συμμετοχές, τα μεγαλύτερα φαβορί είναι αναμφίβολα η 25χρονη Meseret Hailu από την Αιθιοπία με καλύτερη επίδοση 2:21:09, η 35χρονη Georgina Rono από την Κένυα με ρεκόρ 2:21:39 ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν η Netsanet Abeyo από την Αιθιοπία (2:24:12) και η Yuko Watanabe από την Ιαπωνία (2:25:56) αλλά και η Γερμανίδα πρωταθλήτρια Sabrina Mockenhaupt (2:26:21).

To Aμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με περισσότερους από 1,5 εκατ. κατοίκους στο κέντρο και σχεδόν 5 εκατ. στην ευρύτερη περιοχη που καλύπτει ενώ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα της Βόρειας Γερμανίας. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι παραθαλάσσιο, αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας αφού το διασχιζει ο ποταμός Έλβας ο οποίος εκβάλλει στη Βόρεια θάλασσα ενώνοντας ουσιαστικά την πόλη με τη θάλασσα.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο