Μία ιστορία “απάτης” σε μαραθώνιο

Μία 31χρονη Αμερικανίδα υποστήριξε ότι έτρεξε τον ημιμαραθώνιο σε 47:30!

Share

Μία απίστευτη ιστορία συνέβη στον μαραθώνιο Chickamauga Battlefield Marathon στις ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου. Εκεί λοιπόν αρχικά νικήτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Ταμπάθα Χάμιλτον η οποία τερμάτισε σε 2:55:39 (2:54:21 καθαρό χρόνο), με την 31χρονη δρομέα να δηλώνει μάλιστα πολύ χαρούμενη που κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει τον αγώνα αλλά και να σημειώσει νέο ατομικό ρεκόρ για 5-6 λεπτά.

Ωστόσο, η Λίλιαν Γκίλμερ, δρομέας που τερμάτισε δεύτερη στον συγκεκριμένο αγώνα σε 3:21:33 (3:21:28 καθαρό) δεν θυμόταν σε κανένα σημείο να την είχε περάσει κάποια γυναίκα κι έτσι όταν την επόμενη ημέρα διάβασε τις δηλώσεις της νικήτριας αλλά και τους χρόνους των περασμάτων που η ίδια υποστήριζε ότι είχε κάνει, μπήκε σε σκέψεις.

Έψαξε λοιπόν τόσο τα επίσημα περάσματα της Χάμιλτον όσο και τις επιδόσεις που είχε σημειώσει στο παρελθόν και βρήκε ότι η υποτιθέμενη νικήτρια, με βάση την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα, είχε περάσει το πρώτο μισό του μαραθωνίου σε 2:19:47 και το δεύτερο σε 47:30!

Επικοινωνόντας αργότερα με τους διοργανωτές, για καλή της τυχη, διαπίστωσε ότι και εκείνοι είχαν θορυβηθεί από το τρομακτικά γρήγορο δεύτερο μισό της Χάμιλτον με αποτέλεσμα να το θεωρήσουν ψευδές και στη συνέχεια, μετά από έρευνα, να την ακυρώσουν και να στέψουν νικήτρια την Γκίλμερ. Μάλιστα, όπως ανακάλυψαν η καλύτερη επίδοση της Χάμιλτον στον μαραθώνιο απείχε μόλις… 1,5 ώρα από το 2:55, καθώς ήταν 4:25 από το 2009.

Αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των αγώνων δρόμου, όμως σπάνια συμβαίνει ο δρομέας που “κλέβει” χρόνο να βγει και νικητής, καθώς συνήθως όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες στρατηγικές αρκούνται σε μερικά λεπτά. Ευτυχώς λοιπόν που σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η ηλεκτρονικη χρονομέτρηση και όλα μπαίνουν στη θέση τους ενώ τιμωρούνται και οι “κλέφτες”. Αυτό ωστόσο που δεν θα αλλάξει στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, είναι η απογοήτευση της Γκίλμερ που κέρδισε τον αγώνα αλλά κανείς δεν την χειροκρότησε στον τερματισμό της…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο