Ο Μαραθώνιος του Αμβούργου ετοιμάζεται!

Οι διοργανωτές δηλώνουν αισιόδοξοι πως θα κάνουν τον αγώνα τους στις 13 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε περισσότερα!

Share

Οι διοργανωτές του Haspa Hamburg Marathon είναι αποφασισμένοι να κάνουν τον αγώνα τους. Έτσι, όρισαν νέα ημερομηνία την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου!

Φυσικά, υπόσχονται να τηρήσουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και να περιορίσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στους 10.000 για τον Μαραθώνιο και στους 4.000 για τον Ημιμαραθώνιο.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της διοργάνωσης

Μάλιστα, τα δύο αγωνίσματα θα έχουν σχεδόν δύο ώρες διαφορά στην εκκίνηση ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη συγκέντρωση δρομέων.

Ο Frank Thaleiser, τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, υπόσχεται πως θα κάνουν όλα όσα πρέπει ώστε οι δρομείς να αισθανθούν ασφάλεια.

Θα πρέπει να πούμε βέβαια πως θα αποκλειστούν δρομείς από συγκεκριμένες χώρες, είτε πρόκειται για ελίτ είτε για τους ερασιτέχνες δρομείς.

Το μοναδικό μπλοκ δρομέων όπου θα συνυπάρχουν 30 δρομείς στην εκκίνηση θα είναι αυτό των ελίτ. Βέβαια, όλοι τους θα έχουν περάσει από το ειδικό τεστ τις προηγούμενες μέρες.

Διαβάστε εδώ περισσότερα διεθνή νέα για αγώνες και ημιμαραθώνιους

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δρομείς θα υπάρχει διαφορετικός σχεδιασμός στην εκκίνηση.

Μερικά από τα μέτρα που θα ακολουθήσουν οι διοργανωτές είναι να δώσουν ειδικά μαντήλια τα οποία οι δρομείς θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν στους κοινόχρηστους χώρους (εκκίνηση, τερματισμό κ.ά), δεν θα υπάρχουν θεατές στον τερματισμό, δεν θα δοθούν στους τερματίσαντες “ανοιχτά” μπουκάλια ή ποτήρια (μόνο κλειστά στο πακέτο τερματισμού), δεν θα είναι διαθέσιμες άλλες παροχές (αποδυτήρια, ντους, μασσάζ κ.ά.), ενώ θα υπάρχει διαφορετικός σχεδιασμός για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής στην EXPO.

Ο σχεδιασμός της προστασίας της υγιεινής γίνεται σε συνεργασία με το  University of Manchester Metropolitan και το εξειδικευμένο τμήμα του που ήδη συνεργάζεται με μεγάλους Μαραθώνιους, την Premier League κ.ά.

photo credit: Hoch Zwei / Haspa Marathon Hamburg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο