Καλή παρουσία από τον Γκούρλια στον τελικό

23ος στον τελικό των 10.000μ. στο Παγκόσμιο Εφήβων

Share

Αρκετά καλή παρουσία είχε ο Μάρκος Γκούρλιας στον τελικό των 10.000 μ. των εφήβων που έγινε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο Γιουτζίν. Αυτός ήταν και ο πρώτος τελικό του Πρωταθλήματος που πραγματοποιείται για 15η φορά.

Ο Γκούρλιας τερμάτισε σε 31:09.95, μόλις 5 εκατοστά μακριά από το ατομικό του ρεκόρ καταλαμβάνοντας την αξιοπρεπέστατη 23η θέση. Το γεγονός ότι σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση κατάφερε να τρέξει ακριβώς στο ατομικό του ρεκόρ λέει πολλά για τον 19χρονο Αθηναίο δρομέα που και στο παρελθόν έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στις διεθνείς διοργανώσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως ο δρομέας του Μιχάλη Αναγνώστου είχε την 35η φετινή επίδοση ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Στον αγώνα τερμάτισαν συνολικά 35 δρομείς ενώ τρεις εγκατέλειψαν. Μεγάλος νικητής ήταν και το φαβορί του αγώνα, ο Ουγκαντέζος Τζοσουά Τσεπτεγκέι που τερμάτισε σε 28:32.86 αφήνοντας πίσω του τους Κενυάτες Τσεμπόι και Κοσιμπέι. Οι πρώτοι μη Αφρικανοί ήταν οι Ιάπωνες Νακατάνι και Χατόρι στην 7η και 8η θέση ενώ πρώτος Ευρωπαίος ήταν ο Ισπανός Κάρλος Μάγιο σε 29:52.31. Ο Γκούρλιας ήταν 10ος ανάμεσα στους Ευρωπαίους.

Στα άλλα αγωνίσματα της ημέρας με ελληνικό ενδιαφέρον, η Γεωργία Στεφανίδη προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ με 4.00 μ. όπως και η Ηλιάνα Κοροσίδη στη σφύρα των νεανίδων με καλύτερη βολή στα 62,68μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο