Οριστική ακύρωση για τον Boston Marathon

Μετά την αρχική μετάθεση του αγώνα για Σεπτέμβρη, ανακοινώθηκε η ακύρωση του

Share

Για πρώτη φορά στα 124 χρόνια της ιστορίας του ο Μαραθώνιος της Βοστόνης ακυρώνεται!

Η ιστορικότερη διοργάνωση Μαραθώνιου στον κόσμο τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε αρχικά ο Δήμαρχος της πόλης J. Walsh.

Θυμίζουμε πως ο αγώνας πραγματοποιείται πάντα τον Απρίλιο, ωστόσο, λόγω της κατάστασης είχε μετατεθεί για τις 14 του Σεπτέμβρη.

Ωστόσο, με την εξέλιξη της Πανδημίας στις ΗΠΑ, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τόσο μαζικά γεγονότα. Άλλωστε ο Boston Marathon δε συγκεντρώνει μόνο 40.000 δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο αλλά και ακόμα περισσότερους θεατές που απλώνονται και στα 42χλμ. της διαδρομής!

“Είναι πραγματικά λυπηρό να ακυρώνουμε τον αγώνα και ένα από τα καλύτερα Σαββατοκύριακα του χρόνου στη Βοστόνη. Όμως με 100.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τόσο ανεύθυνο, να διοργανώσουμε ένα τόσο μαζικό γεγονός” δήλωση ο Tom Grilk, της B.A.A που διοργανώνει τον αγώνα.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να πραγματοποιήσουν έναν εικονικό αγώνα, virtual race την ημέρα του αγώνα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Boston Marathon κάθε χρόνο αποτελεί πραγματική γιορτή και αργία για την πόλη. Μάλιστα δεν έχει ακυρωθεί ποτέ του και – μέχρι το 2020 – λάμβανε κανονικά χώρα, ακόμα και εν μέσω των δύο παγκόσμιων πολέμων, από το 1897 όταν και ξεκίνησε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο