Οι “ήρωες” των trials

Ιστορίες και ήρωες από τον αγώνα που εμπνέουν

Share
2020 USA Olympic Marathon Trials www.photorun.NET

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα περιβόητα trials, δηλαδή ο αγώνας επιλογής για τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο στις ΗΠΑ σε μία ειδική διαδρομή στην Ατλάντα.

Με τον τρόπο αυτό συστήθηκε η ολυμπιακή ομάδα Μαραθώνιου, καθώς οι τρεις πρώτοι σε άνδρες και γυναίκες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες το ερχόμενο καλοκαίρι. (δείτε εδώ τους νικητές)

Δεν ήταν εύκολο! Κι αυτό γιατί πήραν εκκίνηση 175 άνδρες και 390 γυναίκες με αρκετά καλά ατομικά ρεκόρ είτε στον Μαραθώνιο, είτε στον Ημιμαραθώνιο.

Μάλιστα, τελικά 55 άνδρες έτρεξαν κάτω από το 2:20, ενώ 121 γυναίκες ολοκλήρωσαν τον αγώνα κάτω από το 2:45!

Πάνω από 350 γυναίκες είχαν πιάσει τα όρια συμμετοχής για τα trials

Πέρα από τους νικητές που έχουν τις δικές τους ξεχωριστές ιστορίες, υπήρχαν δρομείς που έλαμψαν ακόμα κι αν δεν βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα.

Ένας από τους ήταν ο Marty Hehir. Ο νεαρός Αμερικάνος εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα trials χάρη στο 2:13:49 που είχε πετύχει το 2018.

Στον αγώνα του Σαββάτου διέλυσε το ρεκόρ του τερματίζοντας στην έκτη θέση σε 2:11:49! Το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι πως ο νεαρός Αμερικάνος αναγκάστηκε να σταματήσει για τουαλέτα 10 περίπου χλμ. πριν τον τερματισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν η μοναδική επιλογή όταν… ξεπρόβαλαν μπροστά του σαν όαση οι χημικές τουαλέτες. Η “χασούρα” του, όπως δήλωσε, ήταν κοντά στα 15-20 δευτερόλεπτα, ωστόσο, το κέρδος ήταν μεγάλο αφού κατάφερε να ανεβάσει ρυθμό και να ξεπεράσει αρκετούς δρομείς που βρίσκονταν μπροστά του.

Ο Hehir είναι πατέρας ενός παιδιού, ενώ είναι και φοιτητής ιατρικής και παρόλα αυτά κατάφερε να σταθεί πολύ καλά απέναντι στα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος και να σημειώσει μία σπουδαία επίδοση.

Σίγουρα, εντυπωσιακοί ήταν τόσο ο Jake Riley που ήταν δεύτερος στους άνδρες, αν και δεν είναι “επαγγελματίας”, όσο και ο Abdi Abderahman που στα 43 του θα δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς, καθώς ήταν τρίτος στους άνδρες.

Όσον αφορά τις γυναίκες, η Molly Seidel κατάφερε στον πρώτο Μαραθώνιο της καριέρας της να τερματίσει σε 2:27:31 και να πάρει τη δεύτερη θέση.

Η 25χρονη με αυτόν τον τρόπο θα εκπληρώσει το μεγάλο της παιδικό όνειρο, να αγωνιστεί εκπροσωπώντας τη χώρα της στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Η Seidel, όπως δήλωσε, εργαζόταν σε δύο δουλειές, ως μπέιμπισιτερ και ως μπαρίστα για να καταφέρει να προπονείται γι’ αυτό τον σκοπό. Και να που δικαιώθηκε!

Η 25χρονη Molly Seidel

φωτογραφίες: photorun.net

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο