Χαμός στα αμερικάνικα trials του Μαραθώνιου

Επιστροφή για τον Rupp – Εκπλήξεις στις γυναίκες

Share

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην καριέρα του ο Galen Rupp στέφθηκε νικητής στα αμερικάνικα trials, τους αγώνες επιλογής για τον ομάδα Μαραθώνιου των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αμφισβήτησης, αποτυχιών, αλλά και της εξωαγωνιστικής περιπέτειας με τον προπονητή του Alberto Salazar, ο Rupp δικαιώθηκε.

Στον αγώνα που έγινε στην Ατλάντα των ΗΠΑ ήταν ο μεγάλος νικητής με 2:09:20, αφήνοντας δεύτερο τον Jacob Riley με 2:10:02 και τρίτο τον Abdi Abdirahman με 2:10:03 με τους τρεις να παίρνουν το εισιτήριο για Τόκιο.

Το εντυπωσιακό επίσης είναι πως ο Riley είναι σχεδόν ερασιτέχνης καθώς δεν χορηγείται από κάποια μεγάλη εταιρεία (όπως συμβαίνει με τους επαγγελματίες δρομείς στις ΗΠΑ), ενώ ο Abdirahman έχει περάσει τα 43 του χρόνια!

Μάλιστα ο Abdirahman γίνεται ο πιο ηλικιωμένος αθλητής που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε δρομικό αγώνισμα, ενώ πέτυχε και νέο εθνικό ρεκόρ στην ηλικιακή του κατηγορία.

Όσον αφορά τον Rupp εκτός από τους αντιπάλους του και τις συνθήκες είχε να αντιμετωπίσει και τους… haters! Κι αυτό γιατί αρκετοί θεατές που βρέθηκαν στη διαδρομή για να παρακολουθήσουν τον αγώνα είτε τον γιούχαραν, είτε – όπως είναι πιο προσφιλές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού – κρατούσαν πλακάτ που τον κατηγορούσαν ως ντοπαρισμένο.

Θυμίζουμε πως μπορεί ο Αμερικάνος να μην έχει βρεθεί ποτέ θετικός σε έλεγχο, ωστόσο, ο προπονητής του κατηγορείται επίσημα για τέτοιες πρακτικές ενώ το Oregon Project έκλεισε!

Στον αγώνα συμμετείχαν δεκάδες δρομείς που είχαν πιάσει το όριο συμμετοχής. Ανάμεσα τους και ο αγέραστος Bernard Lagat που ήταν 18ος με 2:14:23 αλλά και Jared Ward που είχε εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στο Ρίο, και ήταν 27ος!

Στις γυναίκες, η κενυατικής καταγωγής Aliphine Tuliamuk ήταν η μεγάλη νικήτρια με 2:27:23 με τις Molly Seidel  και  Sally Kipyego να παίρνουν τα άλλα δύο εισιτήρια.

Εκτός έμεινε η Des Linden που ήταν 4η, η Jordan Hasay  που τερμάτισε πολύ πιο πίσω, αλλά και δύο ακόμα μεγάλα φαβορί, η Molly Huddle και η Sara Hall που εγκατέλειψαν.

Το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό στις γυναίκες με πολλές πολύ γρήγορες δρομείς κι έτσι κυριολεκτικά έπεσαν κορμιά. Η κούρσα ήταν αμφίρροπη σε όλη τη διάρκειά της, ενώ η νίκη κρίθηκε στο τελευταίο χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο