Ο Μαραθωνοδρόμος των 6 Ηπείρων

Ο Νϊκος Μπαρτζουλιάνος τερμάτισε και στον Μαραθώνιο του Cape Town

Share

Υπάρχουν δρομείς που έπειτα από την εκπλήρωση του πρωταρχικού δρομικού επιτεύγματος να ολοκληρώσουν έναν Μαραθώνιο συνεχίζουν θέτοντας διαφορετικούς κι ενίοτε “περίεργους” στόχους . Ένας από αυτούς είναι και ο Νίκος Μπαρτζουλιάνος. Η πρώτη μας γνωριμία ήταν στο πλαίσιο του αφιερώματος για τους 10 πρώτους Έλληνες που ολοκλήρωσαν τη σειρά Abbot World Marathon Majors (RUNNER 112).

Τότε, ο Νίκος, ο οποίος ζει μόνιμα στη Σεούλ, μας είχε πει πως στην αναζήτησή του για έναν δύσκολο, αλλά εφικτό στόχο άρχισε να προπονείται με στόχο τον Μαραθώνιο του Βερολίνου το 2012. Αυτός τελικά ήταν κι ο πρώτος του Μαραθώνιος για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πέντε της σειράς των Majors σε Βοστόνη, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Λονδίνο και Τόκιο. Ακολούθησαν στη συνέχεια ο Μαραθώνιος του Σύδνευ το 2016, και του Μπουένος Άιρες το 2018!

Στην κουβέντα μας δεν είχε παραλείψει να δεσμευτεί για τους επόμενους στόχους του “Καταρχάς θα ήθελαν να συνεχίσω να τρέχω υγιής τουλάχιστον 1000 χιλιόμετρα τον χρόνο. Απο κει και πέρα, ετοιμάζομαι για τον Μαραθώνιο του Cape Town στη Νότιο Αφρική τον Σεπτέμβρη του 2019. Αν τα καταφέρω θα είναι η έκτη ήπειρος που θα έχω τρέξει ολόκληρο Μαραθώνιο, και θα υπολείπεται η Ανταρκτική για να συμπληρώσω και τις 7 . Και βλέπουμε…”

Τελικά ο Νίκος Μπαρτζουλιάνος κατάφερε να τερματίσει στον Cape Town Marathon την περασμένη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου σε 4:43:43 και να έχει ολοκληρώσει Μαραθώνιους σε Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ωκεανία και Αφρική.

Δείτε τι μας είπε μετά τον τερματισμό του:

“Το σημαντικό είναι να τρέχουμε ανεξαρτήτως χρόνου και μέρους. Οτιδήποτε μας παρακινεί να είμαστε ενεργοί είναι πηγή ζωής. Δεν ξέρω αν αξιωθώ να τρέξω στην Ανταρκτική, αλλά σίγουρα είναι κάτι στο βάθος του μυαλού μου και θα χαρω να γινω απο τους λίγους, αν οχι ο πρωτος Έλληνας, που τρεχει κι στις 7 (δρομικές ηπείρους). Ελπίζω να είμαστε όλοι γεροί να τρέχουμε!” 

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο