Στη σειρά Abbott WMM Wanda Age Group World Rankings ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ

Διαβάστε αναλυτικά

Share

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών:

“Πολύ σημαντική διάκριση για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ αποτελεί το γεγονός ότι η διοργάνωση του 2020 θα είναι μέρος της παγκόσμιας σειράς αγώνων Abbott WMM Wanda Age Group World Rankings, η οποία προσφέρει την ευκαιρία σε δρομείς άνω των 40 ετών να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, συμμετέχοντας σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η προκριματική περίοδος για το AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings αρχίζει από τις 13 Οκτωβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 11 Οκτωβρίου του 2020. Σ’ αυτήν τη χρονική περίοδο οι αθλητές από εννέα διαφορετικές ηλικιακές ομάδες μπορούν να ανταγωνιστούν σε πάνω από 50 μαραθώνιους σε όλο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων και ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ) για να κερδίσουν πόντους κατάταξης. Οι ηλικιακές κατηγορίες για άντρες και γυναίκες είναι: 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79 και 80+.

Ο μέγιστος αριθμός πόντων που μπορεί να μαζέψει σε έναν αγώνα ο νικητής είναι 4.000 και ο ελάχιστος 1.000.

Με το πέρας της προκριματικής περιόδου, περίπου χίλιοι δρομείς θα προσκληθούν για να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 που θα λάβει χώρα είτε στο Λονδίνο είτε στη Βοστώνη. Συγκεκριμένος αριθμός θα προσκληθεί βάσει της κατάταξής, αναλόγως των επιδόσεων στους προκριματικούς αγώνες, ενώ θα προσκληθεί επίσης ο πρώτος κάθε χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ κ. Ανδρέας Σπύρου σχολίασε, «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι πλέον ένας από τους προκριματικούς αγώνες του AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings. Είμαστε ένας από τους πιο γνωστούς αγώνες της Ευρώπης και ελπίζουμε ότι η συμμετοχή μας στη σειρά θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερους δρομείς να συμμετέχουν και να βιώσουν αυτή τη μοναδική διαδρομή κατά το μήκος της ακτογραμμής της Λεμεσού. Είναι πολύ σημαντικό που ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία».

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, που αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου και διοργανώνεται για 14η φορά, 21-22 Μαρτίου του 2020. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός συμμετεχόντων και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, έχουν εξαπλώσει τη φήμη της διοργάνωσης πολύ μακρύτερα από τα όρια της Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group World Championships μπορείτε να επισκεφθείτε το www.worldmarathonmajors.com ενώ για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ στο www.limassolmarathon.com και www.facebook.com/limassolmarathon.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
LAWYERS’ RUN for Children - Annual ΣΔΕΕ Run2024
Εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση και ολοκλήρωση της περιόδου εγγραφών
22ος Δρόμος Αργολικού Κόλπου «Παναγιώτης Παπαβασιλείου»
Η ευχαριστήρια επιστολή της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο