Τρελές επιδόσεις από τους Αμερικάνους στα 5.000μ.

Δείτε τι έγινε στον αγώνα – τεστ στο γνωστό Michael Johnson Track

Share

Το προπονητικό στάδιο στίβου στο campus της ΝΙΚΕ που βρίσκεται στο Όρεγκον φιλοξένησε έναν ανεπίσημο αγώνα – τεστ 5.000μ. για δρομείς της εταιρείας όπου σημειώθηκαν μεγάλες επιδόσεις.

Η έκπληξη ήρθε από τον Woody Kincaid, ο οποίος είναι ένας σχετικά αφανής, όχι όμως αργός, δρομέας, αφού συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ στην απόσταση (13:12.22) και επικράτησε με 12:58.10 κι έγινε ο πέμπτος πιο γρήγορος Αμερικάνος όλων των εποχών.

Μάλιστα άφησε πίσω του δύο πολύ ικανούς δρομείς, τον Lopez Lomong με 13:00.13 και τον χρυσό ολυμπιονίκη των 1.500μ. Matt Centrowitz με 13:00.39, και με τους δύο, ωστόσο, να πετυχαίνουν νέα και αξιοσημείωτα ατομικά ρεκόρ.

Η αμερικάνικη ομάδα δείχνει αρκετά δυνατή λοιπόν, ενόψει Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, τόσο στα 5.000μ. όσο και στα 1.500μ. καθώς ο Centrowitz θα αγωνιστεί σε αυτό το αγώνισμα. 

Όσον αφορά το περιβόητο Michael Johnson Track, το στάδιο δηλαδή της ΝΙΚΕ, ξεχωρίζει για τη διαφορετικότητά του καθώς δεν είναι ένας συνηθισμένος στίβος. Έχει πέντε διαδρόμους, ενώ στο εσωτερικό έχει ψηλούς κέδρους που δίνουν μία υπέροχη αίσθηση στους δρομείς. Φυσικά στον αγώνα αυτό δεν βοήθησε τους δρομείς, ωστόσο, η παρουσία του κόσμου που παρακολουθούσε έπαιξε καταλυτικό ρόλο, με τον Kincaid να δηλώνει πως χωρίς κόσμο θα έτρεχε μάλλον κοντά στο 13:20.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο