Ετοιμάζεται η Φρανκφούρτη, ο 43χρονος Kiptoo η ατραξιόν!

Ο Mainova Frankfurt Marathon πραγματοποιείται φέτος στις 27 Οκτωβρίου

Share

Στα τέλη του Οκτωβρίου, συγκεκριμένα στις 27, θα πραγματοποιηθεί για 38η φορά ο Μαραθώνιος της Φρανκφούρτης, Mainova Frankfurt Marathon, ένας αγώνας που έχει το δικό του κοινό χάρη στο υψηλό επίπεδο διοργάνωσης, την εύκολη διαδρομή και τις -συνήθως – καλές καιρικές συνθήκες.

Το μεγάλο όνομα για τους διοργανωτές φέτος δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο  που πέρυσι σημείωσε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ που έχει σημειωθεί ποτέ στον Mainova Frankfurt Marathon. Ο λόγος για τον Κενυάτη Mark Kiptoo που το 2018 κάλυψε την απόσταση του Μαραθώνιου σε 2:07:50 θέτοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην ηλικιακή του κατηγορία Μ45. Μάλιστα, με την επίδοση αυτή έγινε και ο μοναδικός 40+ δρομέας που έχει τρέξει κάτω από το 2:08!

Οι διοργανωτές μάλιστα ελπίζουν να μπορέσει και φέτος να πετύχει κάποιο αντίστοιχο ρεκόρ, καθώς ανήκει στην ίδια ηλικιακή κατηγορία. Αξίζει να πούμε πως ο 43χρονος πριν από έξι χρόνια, στα 37 του, είχε τρέχει την απόσταση σε 2:06:15 και πάλι στην Φρανκφούρτη. Το ρεκόρ του, ωστόσο, είναι 2:06:00 από τον Μαραθώνιο του Αϊντχόφεν.

Φυσικά θα υπάρχουν κι άλλοι ικανοί συμπατριώτες του όπως ο νεαρός Amos Mitei, ο Kenneth Keter και ο  Bernard Kipyego, ενώ από πλευράς Αιθιοπίας παρών θα είναι ο Fikre Bekele (2:06:27).

Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί συχνό προορισμό για πολλούς Έλληνες δρομείς που επιθυμούν μία πιο εύκολη διαδρομή από αυτή του Αυθεντικού στοχεύοντας σε ρεκόρ, ή απλά να βιώσουν την εμπειρία ενός Μαραθώνιου στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες μας και φέτος αναμένονται πολλές ελληνικές συμμετοχές που ίσως ξεπεράσουν τις 100.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο