Εντυπωσιακές επιδόσεις από Ευρωπαίους δρομείς

Λίγες εβδομάδες πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Share

Λίγες εβδομάδες έμειναν για το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου.

Έτσι, οι κορυφαίοι δρομείς βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασιας τους με μερικούς από αυτούς να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες και να πετυχαίνουν σπουδαίες επιδόσεις.

Από Ευρωπαϊκής πλευράς, λοιπόν, η Γερμανίδα Gesa Felicitas Krause ήταν εντυπωσιακή για μία ακόμα φορά φέτος στο μίτινγκ στίβου στο Βερολίνο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η 27χρονη στιπλίστρια σημείωσε την καλύτερη επίδοση για φέτος στην άτυπη απόσταση των 2.000μ. με φυσικά εμπόδια τερματίζοντας σε 5:52.80, ενώ πριν λίγες μέρες είχε πετύχει εθνικό ρεκόρ για τη χώρα της στο Diamond League της Ζυρίχης στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια με 9:07.51.

Δείτε την κούρσα της Krause

Βορειότερα τώρα, στο εθνικό πρωτάθλημα της Νορβηγίας ο δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος Μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, Sοndre Nostrad Moen, σημείωσε νέο σπουδαίο ατομικό ρεκόρ στα 10.000μ. με 27:24.78 δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση εν όψει των επερχόμενων Μαραθωνίων.

Oι ώρες των Μαραθώνιων στο Παγκόσμιο

Αξίζει να πούμε πως το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος έχει ανακοινωθεί με τις ώρες εκκίνησης στον Μαραθώνιο να είναι βραδινές. Συγκεκριμένα, ο Μαραθώνιος των γυναικών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27/9 με ώρα εκκίνησης στις 11:59 μ.μ., ενώ των ανδρών το Σάββατο 5/10 επίσης στις 11:59μ.μ.*

*Ελλάδα και Κατάρ βρίσκονται στην ίδια ζώνη ώρας

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο