Καρέ της… Αιθιοπίας στο Βερολίνο

Πολύ δυνατές συμμετοχές στον BMW Berlin Marathon

Share

Εννέα εβδομάδες έχουν μείνει περίπου για τον πρώτο μεγάλο Μαραθώνιο της φθινοπωρινής περιόδου στην Ευρώπη και οι διοργανωτές του ανακοίνωσαν ότι θα έχουν κορυφαίες συμμετοχές.

Ο BMW Berlin Marathon θα φιλοξενήσει τέσσερις πολύ δυνατούς Αιθίοπες μαραθωνοδρόμους που έχουν σαν σκοπό να σπάσουν την κενυατική κυριαρχία στο αγώνισμα. Αιχμή του δόρατος θα είναι ο 29χρονος Guye Adola, ο άνθρωπος που είναι ο πιο γρήγορος πρωτάρης του Μαραθώνιου, αφού στην παρθενική του εμφάνιση – πριν δύο χρόνια και πάλι στο Βερολίνο – έτρεξε την απόσταση σε 2:03:45.

Οι υπόλοιποι τρεις είναι οι συμπατριώτες του Leul Gebrselassie, Sisay Lemma και Birhanu Legese, δρομείς με μεγάλες διακρίσεις στην απόσταση και ατομικά ρεκόρ κάτω από το 2:05! Πιο συγκεκριμένα, ο Gebrselassie την περασμένη χρονιά έτρεξε δύο φορές σε 2:04, ο Birhanu Legese ήταν ο μεγάλος νικητής στο Τόκιο με 2:04:48, ενώ ο Sisay Lemma έχει κερδίσει στη γειτονική Βιέννη αλλά και στη Φρανκφούρτη ενώ στο Ντουμπάι έτρεξε σε 2:04:08.

Οι διοργανωτές έπρεπε κάπως να χρυσώσουν το χάπι της απουσίας του Eliud Kipchoge, του ανθρώπου που χάρισε ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ στους δρόμους του Βερολίνου και γι’ αυτό εξασφάλισαν τη συμμετοχή των παραπάνω πολλά υποσχόμενων Αφρικανών.

Θυμίζουμε πως ο φετινός Μαραθώνιος στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο