Απίθανη επίδοση από τον Bernard Lagat στον Μαραθώνιο

Ρεκόρ για τις ΗΠΑ από τον 44χρονο σούπερσταρ

Share

Εντυπωσιακός για μία ακόμα φορά ήταν ο Bernard Lagat ακόμα κι αν μετρά 44 χρόνια! Ο Αμερικάνος και πρώην Κενυάτης δρομέας το περασμένο Σάββατο έτρεξε στον Μαραθώνιο Gold Coast Marathon στην Αυστραλία και τερμάτισε σε 2:12:10 καταλαμβάνοντας την 7η θέση!

Με τον τρόπο αυτό πήρε το εθνικό ρεκόρ των ΗΠΑ της ηλικιακής κατηγορίας Μ45 από έναν άλλο μεγάλο δρομέα, τον Meb Keflezighi!

Ωστόσο, έχασε για λίγο, 40 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια, το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και για να συμμετάσχει θα έπρεπε να πάρει την πρόκριση και από τα αμερικάνικα trials.

Σε κάθε περίπτωση είναι μία σπουδαία επίδοση κι ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ (τον περασμένο Νοέμβριου είχε τρέξει στη Νέα Υόρκη 2:17:20) για έναν δρομέα που έχει γράψει ιστορία σε αποστάσεις από τα 1.500μ. έως και τα 10.000μ. και πλέον δοκιμάζει την τύχη του στον Μαραθώνιο.

Ο Lagat μας δείχνει πως αγαπά πραγματικά το τρέξιμο – το ότι είναι μεγάλος δρομέας το γνωρίζαμε ήδη – καθώς συνεχίζει να προπονείται με μεράκι, ίσως όχι τόσο σκληρά όσο στο παρελθόν, ενώ πραγματοποιεί αρκετές δράσεις για να το προωθήσει στις νεότερες γενιές!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο