Adkin και Mathys στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Mountain Running

Δείτε τους νικητές αλλά και την ελληνική συμμετοχή

Share

Στον πολύ γνωστό αγώνα Gornergrat Zermatt Marathon φιλοξενήθηκε το 19ο Ευρωπαικό πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος την Κυριακή στις Άλπεις σε ελβετικά εδάφη. Μεγάλος νικητής ήταν ο Βρετανός Jacob Adkin σε 53:22, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Ελβετίδα Maude Mathys για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η διαδρομή ξεκινούσε από την περιοχή του Zermatt (1.604μ.) και μετά από 10 περίπου χλμ. κατέληγε στο Riffelbeg (2.579μ.).

Aπό ελληνικής πλευράς ο Γιώργος Λουφέκης εκπροσώπησε τη χώρα μας κατακτώντας την 72 θέση, ενώ αγωνίστηκε και ο Κύπριος Χριστόφορος Πρωτόπαπας που ήταν 74ος. Συνολικά τερμάτισαν 79 αθλητές.

To πρόγραμμα περιαλάμβανε και αγώνα για τις κατηγορίες των εφήβων και νεανίδων σε άλλη μικρότερη διαδρομή με τον επίσης Βρετανό Dugdale, και την Τσέχα Havlíckova να στέφονται πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Gornergrat Zermatt Marathon που είναι από τους πιο γνωστούς ορεινούς Μαραθώνιους στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα με αρκετές συμμετοχές. Eκεί νικητές ήταν ο Hoffmann Benedikt και η Camboulives Aline.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο