Μεγάλο ρεκόρ η Handzlik και όριο για το Παγκόσμιο

Νέο παγκύπριο ρεκόρ στον Μαραθώνιο από την Dagmara Handzlik

Share

Μία πολύ σπουδαία επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ Κύπρου αλλά και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα σημείωσε η Damara Hanzdlik. Η πολωνικής καταγωγής δρομέας που ζει και προπονείται στην Κύπρο και αγωνίζεται με τα χρώματά της τερμάτισε σε 2:34:17 κατακτώντας την 7η θέση στον Μαραθώνιο της Χρυσής Ακτής στην Αυστραλία.

Η επίδοση της δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες στην Ντόχα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη θέση, καθώς το ίδιο συμβαίνει και με την πρώτη δεκάδα σε αγώνες με τη χρυσή ετικέτα της IAAF. 

Η 33χρονη Handzlik έχει επιστρέψει εδώ και μερικά χρόνια στην ενεργό δράση αφού ήταν καλή δρομέας μεσαίων αποστάσεων στα νεότερα της χρόνια αλλά και στα φοιτητικά της χρόνια στις ΗΠΑ. Πλέον ζει και προπονείται στην Κύπρο όπου ασχολείται με το αγώνισμα του Μαραθώνιου. Μάλιστα είχε ήδη στην κατοχή της το παγκύπριο ρεκόρ με 2:38:52.

Μέσα στη χρονιά αντιμετώπισε τραυματισμούς που την άφησαν πίσω, ενώ πριν από δύο περίπου μήνες αγωνίστηκε στον Ημιμαραθώνιο του Κάρλοβι Βάρι όπου σημείωσε 1:18:34, ενώ πιο πρόσφατα στους αγώνες Μικρών Κρατών της Ευρώπης τερμάτισε τα 10.000μ. σε 35:49.54.

Νικητές στον αγώνα της Χρυσής Ακτής αναδείχθηκαν ο Ιάπωνας Yuta Shitara με 2:07:50 και η Κενυάτισσα Rodah Tanui με 2:27:56.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο