Το Σάββατο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trail 2019

Luis-Alberto Hernando και Ragna Debats τα μεγάλα φαβορί

Share

Το ερχόμενο Σάββατο 8 Ιουνίου στην περιοχή Miranda do Corvo της Πορτογαλίας θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trail της IAU. Mεγάλο φαβορί είναι ο Ισπανός Luis-Alberto Hernando, οποίος έχει κερδίσει τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις και αυτή τη φορά θέλει να κάνει το 4 στα 4.

Η διαδρομή του αγώνα έχει απόσταση 44χλμ. με 2.200μ. υψομετρικής διαφορές και είναι η μικρότερη για τα τελευταία χρόνια του θεσμού,

Ξεχωρίζουν ακόμα ο επίσης οι Ισπανοί Cristofer Clemente και Pablo Villalobos, ο Βρετανός Jonathan Albon, τέταρτος στο περσινό πρωτάθλημα, αλλά και ο Γάλλος  Ludovic Pommeret νικητής του UTMB το 2016.

Μάλιστα, στη λίστα των συμμετοχών υπάρχουν και δύο Έλληνες δρομείς. Πρόκειται για τον Παντελή Καμπαξή και τον τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο, δρομείς με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς αγώνες trail. Ωστόσο, θα αγωνιστεί μόνο ο Καμπαξής με στόχο ένα καλό πλασάρισμα

Στις γυναίκες, η Ολλανδία Ragna Debats φαντάζει σαν το μεγάλο φαβορί. Η Debats, η οποία ζει και προπονείται στην Ισπανία είχε αναδειχθεί και πέρυσι παγκόσμια πρωταθλήτρια, ενώ πριν από λίγο διάστημα επικράτησε σε ιστορικούς αγώνες υπεραποστάσεων όπως στον Marathon des Sables και στον Transvulcania Marathon.

Η Νεοζηλανδή Ruth Croft συγκαταλέγεται στα φαβορί όπως και η νικήτρια του 2017  Adeline Roche καθώς και οι Ισπανίδες Laia Canes και Gemma Arenas, αλλά και η Αμερικανίδα Kelly Wolf.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος περίπου 400 αθλητές από 51 διαφορετικές χώρες, ενώ το Πρωτάθλημα ουσιαστικά “φιλοξενείται” στη γνωστή διοργάνωση Trilhos dos Abutres.

Δείτε το βίντεο της διοργάνωσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο