Πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων σε ανώμαλο δρόμο

Δείτε τις θέσεις των Ελλήνων δρομέων

Share

Στην πόλη Αλμπουφέιρα της Πορτογαλίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων ανωμάλου δρόμου για 56η φορά. Στη διοργάνωση που φιλοξένησε τέσσερις κούρσες, ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων, έλαβαν μέρος αθλητές από τους πρωταθλητές συλλόγους των ευρωπαϊκών χωρών στον ανώμαλο δρόμο.

Στα 9.730μ. των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο 19χρονος Ουγκαντέζος Jacob Kiplimo εκπροσωπώντας το Casone Noceto Club από την Ιταλία με 29:00, αφήνοντας μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω του τον Davis Kiplangat με 29:01, ενώ τρίτος ήταν ο Robel Fisha. Στον αγώνα συμμετείχαν κι άλλοι σημαντικοί δρομείς, όπως ο Ισπανός Ayad Lamdassem από την Ισπανία ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Από ελληνικής πλευράς, και για τον ΑΟ Μυκόνου που εκπροσωπούσε τη χώρα μας στο Πρωτάθλημα, ο Μάρκος Γκούρλιας ήταν 44ος σε 31:59, ενώ ο Ματέο Ματζιάρ και ο Κωνσταντίνος Κοκόλας ήταν 101ος και 102ος αντίστοιχα στις δύο τελευταίες θέσεις. Ο Γιώργος Μίνος εγκατέλειψε ενώ ο Χρήστος Καλλίας τελικά δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Στις γυναίκες και τα 6χλμ., μία Αφρικανή ήταν κι εκεί πρώτη. Ο λόγος για την Fancy Cherono, η οποία αγωνίστηκε εκπροσωπώντας το σύλλογό της από την Πορτογαλία και κατέκτησε την πρώτη θέση σε 20:16.

Στον αγώνα των εφήβων, για τον ΣΑΚΑ αγωνίστηκαν ο Ζήσης Τζαμούρτας που ήταν 54ος σε 21:21, ο Κωνσταντίνος Γκιόκας ήταν 69ος σε 22:30, ο Σπύρος Καπογιαννάτος ήταν 70ος σε 22:31, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος ήταν 73ος σε 23:46, ο Βασίλης Χήρας 74ος σε 23:52 και ο Ανάργυρος Κριεζής 76ος σε 24:30.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο