Koρυφαίος αθλητής στίβου για το 2018 ο Eliud Kipchoge

Ακόμα μία κορυφή για τον σπουδαίο μαραθωνοδρόμο

Share

Ήταν το μεγάλο φαβορί. Ο Eliud Kipchoge “έλαμψε” και στο ετήσιο γκαλά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου που πραγματοποιήθηκε και πάλι στο Μονακό αφού αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής στίβου για τη χρονιά που φεύγει.

Ουσιαστικά, ο 34χρονος Κενυάτης… έπαιζε μόνος του, αφού κανείς άλλος δεν είχε πετύχει όσα κατάφερε σε μία χρονιά. Ακόμα και ο δεκαθλητής, Kevin Mayer που το 2018 πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα του, ήταν “αουτσάιντερ” μπροστά στις επιτυχίες του Kipchoge που πλέον έχει μπει στο πάνθεον των μεγάλων δρομέων όλων των εποχών. Και φυσικά, έχει πολύ μέλλον μπροστά του…

O Εliud Kipchoge στην πλούσια καριέρα του έχει καταφέρει να κερδίσει τρία ολυμπιακά μετάλλια, ένα χρυσό στον Μαραθώνιο, και από ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο στα 5.000μ., δύο μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου (5.000μ.) κι ένα ακόμα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου, ενώ έχει κερδίσει από τρεις φορές τον BMW Berliin Marathon και τον London Marathon και μία φορά τον Μαραθώνιο του Σικάγο.

Το 2018 εκτός από το Παγκόσμιο ρεκόρ και τη νίκη του στο Βερολίνο, είχε κερδίσει με σπουδαία επίδοση και στον Virgin Money London Marathon.

Στις γυναίκες, η Κολομβιανή τριπλουνίστρια Caterine Ibarguen ήταν αυτή που πήρε το αντίστοιχο βραβείο μετά από μία απόλυτα επιτυχημένη χρονιά με πολλές νίκες.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν κι ένας Έλληνας, ο 19χρονος Εμμανουήλ Καραλής που βραβεύθηκε για το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου εφήβων που σημείωσε τον περασμένο Φλεβάρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο άλμα επί κοντώ.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο