Ξεκινά σήμερα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου

Στην Πάτρα το ενδιαφέρον των φίλων του κλασικού αθλητισμού

Share

Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου. Συνολικά 790 αθλητές από όλη την Ελλάδα, 450 άνδρες και 340 γυναίκες θα δώσουν το παρών συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη εγχώρια διοργάνωση.

Το Σάββατο ξεχωρίζουν τα αγωνίσματα των 1.500μ. σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια, ενώ την Κυριακή αυτά των 5.000μ. και των 800μ. όσον αφορά τα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Θυμίζουμε πως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. πραγματοποιήθηκε πριν από δύο περίπου μήνες στα Μέγαρα.

Στα 1.500μ. των ανδρών ξεχωρίζει ο Ανδρέας Δημητράκης, αθλητής που έχει κερδίσει τη διοργάνωση επτά φορές τα τελευταία οκτώ χρόνια. Στις γυναίκες, αναμένεται μεγάλη μάχη με την Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου και την Ανθή Κυριακοπούλου να αποτελούν τα μεγαλύτερα φαβορί.

Στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια οι κούρσες είναι πιο ανοιχτές με αρκετούς δρομείς, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, να διεκδικούν την πρώτη θέση. Μάλιστα, στους άνδρες ο Νίκος Σάκης που ήταν μέσα στα φαβορί απουσιάζει καθώς αγωνίζεται στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων Κ20.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2 το Σάββατο και την Κυριακή από τις 7.00μ.μ. έως τις 9:00μ.μ.

Δείτε εδώ τις συμμετοχές στους άνδρες

Δείτε εδώ τις συμμετοχές στις γυναίκες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο