Και η Τιρουνές Ντιμπάμπα στο Λονδίνο

Οι λίστες των ελίτ μεγαλώνουν για τον Virgin Money London Marathon 2018

Share

Είδαμε την περασμένη εβδομάδα πως οι διοργανωτές του 2 έχουν… άγριες διαθέσεις για το φετινό αγώνα έχοντας εξασφαλίσει τις συμμετοχές των Έλιουντ Κιπτσόγκε, Κενενίσα Μπεκέλε και Μο Φάρα.

Αυτή τη φορά ανακοίνωσαν μερικές ακόμα κορυφαίες συμμετοχές, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Έτσι, στις 22 Απριλίου στους δρόμους του Λονδίνου θα δούμε και την Τιρουνές Ντιμπάμπα.

Η 32χρονη δρομέας έχει τρέξει δύο ακόμα φορές στο συγκεκριμένο αγώνα, όταν “ντεμπουτάρισε” το 2014 με 2:20:35, ενώ πέρυσι σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, ήταν δεύτερη με 2:17:56 που αποτελεί και ρεκόρ Αιθιοπίας!

Φυσικά, πρόκειται για μία πολύ μεγάλη αθλήτρια με 5 παγκόσμια πρωταθλήματα στην κατοχή της και τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια!

Ένα ακόμα σπουδαίο όνομα στις γυναίκες είναι αυτό της Rose Chelimo. Η πρώην Κενυάτισσα και νυν εκπρόσωπος του Μπαχρέιν το περασμένο καλοκαίρι αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Μαραθώνιο ενώ ήταν δεύτερη στη Βοστόνη με 2:22:51.

Παρών όμως θα είναι και ο περσινός νικητής του αγώνα Daniel Wanjiru. Ο 25χρονος Κενυάτης που το 2017 είχε κάνει την έκπληξη κερδίζοντας τον αγώνα με 2:05:48 σίγουρα αναμένεται βελτιωμένος απέναντι και στα πολύ μεγάλα ονόματα που ηγούνται τη λίστα των ελίτ ανδρών.

Στη λίστα αυτή, τέλος, προστέθηκαν δύο ακόμα αρκετά αξιόλογοι δρομείς, ο Κενυάτης Stanley Biwott και ο Αιθίοπας Guye Adola.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας Έλληνας στον Schneider Electric Marathon de Paris
Διαβάστε την εμπειρία του Έλληνα μαραθωνοδρόμου
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο