Tην Παρασκευή ο Μαραθώνιος του Ντουμπάι

Κορυφαία ονόματα και χιλιάδες συμμετοχές στον Standard Chartered Dubai Marathon

Share

Με στόχο το διαφενόμενο ρεκόρ συμμετοχών αλλά και σπουδαίες επιδόσεις πραγματοποιείται αυτήν την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, ο μαραθώνιος του Ντουμπάι, Chartered Dubai Marathon.

Πρόκειται για τη 19η διοργάνωση που περιλαμβάνει μικρές αλλαγές στη διαδρομή της απόστασης των 42.195μ. ενώ η εκκίνηση θα δοθεί μία ώρα νωρίτερα, στις 6 π.μ., σε σχέση με τις παλαιότερες διοργανώσεις. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η νεα διαδρομή που περνά δύο φορές από τον παραλιακό δρόμο του εμιράτου θα ωφελήσει και τις επιδόσεις.

Ο κάτοχος του ρεκόρ αγώνα και περσινός νικητής, Τamirat Tola από την Αιθιοπία θα δώσει και φέτος το παρών και οι Άραβες του δίνουν… Γη και ουρανό σε περίπτωση που πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ.

Στις γυναίκες, η περσινή νικήτρια Worknesh Degefa επίσης από την Αιθιοπία είναι το ακλόνητο φαβορί, ωστόσο, υπάρχουν αρκετές πολύ γρήγορες δρομείς που θα κυνηγήσουν τη νίκη. To ρεκόρ του αγώνα στις γυναίκες είναι αρκετά γρήγορο, 2:19:31, και κρατά από 2012.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα το πραγματοποιηθούν και αγώνες 10 και 4χλμ. με μεγάλη συμμετοχή με τους διοργανωτές να περιμένουν ένα νέο ρεκόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο