Νικητής στο 25άρι της Καλκούτα ο Μπεκέλε

Καλή εμφάνιση αν και μακριά από το ρεκόρ του ο Αιθίοπας

Share

Μπορεί να μην έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ στην απόσταση των 25χλμ., ωστόσο, επικράτησε εύκολα στον αγώνα Τata Steel Kolkata 25K της Καλκούτα ο Κενενίσα Μπεκέλε.

Ο Αιθίοπας σούπερσταρ περιορίστηκε σε μία κούρσα αναμονής μέχρι το 18ο χλμ., όπου εκεί έκανε την αλλαγή του αφήνοντας σταδιακά αρκετά πίσω τους αντιπάλους του κερδίζοντας τελικά τον αγώνα με 1:13:48.

Ο Μπεκέλε είχε δηλώσει πως ήθελε να σπάσει το καλύτερο του ρεκόρ στη συγκεκριμένη απόσταση, το οποίο κατείχε από το Μαραθώνιο του Βερολίνου το 2016 (στα πρώτα 25χλμ.) με 1:12:47, το οποίο είναι και η 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Στην Καλκούτα ο ρυθμός ήταν από την αρχή σχετικά αργός (κοντά στα 3:00/χλμ.) κι όταν ο Μπεκέλε αποφάσισε να αλλάξει ρυθμό κανείς δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει με τον Τσεγκάι από την Ερυθραία σε 1:14:26 να είναι τελικά δεύτερος και τον Αουγκούστο Σούλε από την Τανζανία τρίτος σε 1:14:41.

Εντυπωσιακός ήταν ο Ινδός Αβινάς Σάμπλε, ο οποίος ξεσήκωσε τους συμπατριώτες του καταλαμβάνοντας την 4η θέση με 1:15:17. Ο 23χρονος Ινδός ασχολείται σοβαρά εδώ κι ένα περίπου χρόνο με το τρέξιμο ενώ το περασμένο καλοκαίρι αναδείχθηκε πρωταθλητής Ινδίας στα 3.000μ. Στο 25άρι πάντως κατάφερε για 16 περίπου χλμ. να μείνει μαζί με τους πρωτοπόρους και να τρέξει τελικά την απόσταση με μέσο ρυθμό 3:01/χλμ.

Στις γυναίκες, το μεγάλο φαβορί η Κενυάτισσα Έλα Κίπροπ τερμάτισε δεύτερη με την Ντεγκίτο Αζιμεράου από την Αιθιοπία να είναι η μεγάλη νικήτρια σε 1:26:04 με την Κίπροπ να ακολουθεί τρία δευτερόλεπτα πιο πίσω και την Φαϊλούνα Ματάνγκα να είναι τρίτη σε 1:26:11.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο