Νικητής στο 25άρι της Καλκούτα ο Μπεκέλε

Καλή εμφάνιση αν και μακριά από το ρεκόρ του ο Αιθίοπας

Share

Μπορεί να μην έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ στην απόσταση των 25χλμ., ωστόσο, επικράτησε εύκολα στον αγώνα Τata Steel Kolkata 25K της Καλκούτα ο Κενενίσα Μπεκέλε.

Ο Αιθίοπας σούπερσταρ περιορίστηκε σε μία κούρσα αναμονής μέχρι το 18ο χλμ., όπου εκεί έκανε την αλλαγή του αφήνοντας σταδιακά αρκετά πίσω τους αντιπάλους του κερδίζοντας τελικά τον αγώνα με 1:13:48.

Ο Μπεκέλε είχε δηλώσει πως ήθελε να σπάσει το καλύτερο του ρεκόρ στη συγκεκριμένη απόσταση, το οποίο κατείχε από το Μαραθώνιο του Βερολίνου το 2016 (στα πρώτα 25χλμ.) με 1:12:47, το οποίο είναι και η 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Στην Καλκούτα ο ρυθμός ήταν από την αρχή σχετικά αργός (κοντά στα 3:00/χλμ.) κι όταν ο Μπεκέλε αποφάσισε να αλλάξει ρυθμό κανείς δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει με τον Τσεγκάι από την Ερυθραία σε 1:14:26 να είναι τελικά δεύτερος και τον Αουγκούστο Σούλε από την Τανζανία τρίτος σε 1:14:41.

Εντυπωσιακός ήταν ο Ινδός Αβινάς Σάμπλε, ο οποίος ξεσήκωσε τους συμπατριώτες του καταλαμβάνοντας την 4η θέση με 1:15:17. Ο 23χρονος Ινδός ασχολείται σοβαρά εδώ κι ένα περίπου χρόνο με το τρέξιμο ενώ το περασμένο καλοκαίρι αναδείχθηκε πρωταθλητής Ινδίας στα 3.000μ. Στο 25άρι πάντως κατάφερε για 16 περίπου χλμ. να μείνει μαζί με τους πρωτοπόρους και να τρέξει τελικά την απόσταση με μέσο ρυθμό 3:01/χλμ.

Στις γυναίκες, το μεγάλο φαβορί η Κενυάτισσα Έλα Κίπροπ τερμάτισε δεύτερη με την Ντεγκίτο Αζιμεράου από την Αιθιοπία να είναι η μεγάλη νικήτρια σε 1:26:04 με την Κίπροπ να ακολουθεί τρία δευτερόλεπτα πιο πίσω και την Φαϊλούνα Ματάνγκα να είναι τρίτη σε 1:26:11.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρεκόρ στα 10 μίλια η Eilish McColgan
Μία ακόμα καλή εμφάνιση κι ένα ρεκόρ για την Eilish McColgan
Οι αγώνες επιστρέφουν για τα καλά! Μαραθώνιοι σε Λισαβόνα και Τίρανα
Δείτε τι έγινε σε διοργανώσεις του εξωτερικού
Μαραθώνιος Βοστόνης 2021: Οι 3 ηρωίδες
Ένα βίντεο που θα θυμάστε για πάντα. Δείτε πώς 3 δρομείς πήραν στα χέρια μία τραυματισμένη δρομέα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης 2021.
Back to Top