Πρώτη συμμετοχή σε Μαραθώνιο για τον Νικ Σίμμοντς

Ο Αμερικάνος 800άρης κλείνει τη σπουδαία του δρομική καριέρα με έναν Μαραθώνιο

Share

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πρόκληση για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως για ερασιτέχνες δρομείς ή ακόμα και απλούς ασκούμενους. Από τη λίστα, ωστόσο, δεν λείπουν και οι επιτυχημένοι δρομείς μικρότερων αποστάσεων. Ένας από αυτούς ειναι και ο Νικ Σίμμοντς.

Ο Σίμμοντς υπήρξε ένας από τους ταχύτερους λευκούς 800άρηδες των τελευταίων ετών με ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ, 1:42.95, και ένα ασημένιο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2013.

Πλέον, εδώ και λίγο καιρό σταμάτησε να τρέχει “επαγγελματικά” στο αγώνισμα των 800μ., κι έκανε μία μίνι προετοιμασία για Μαραθώνιο. Έτσι, την ερχόμενη Κυριακή θα αγωνιστεί στον Honolulu Marathon δοκιμάζοντας ένα νέο για αυτόν αγώνισμα.

Φυσικά, δεν δείχνει να έχει στόχο να σταδιοδρομήσει στο Μαραθώνιο, όμως θέλει να ζήσει την εμπειρία των 42.195μ. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν έχει προετοιμαστεί πολύ καλά, καθώς το μεγαλύτερο Long run του δεν ξεπέρασε τα 15 μίλια (24χλμ.) και την Κυριακή, αν όλα πάνε καλά, θα τρέξει τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει καλύψει ποτέ.

Φυσικά, στα πόδια του έχει πολλά χιλιόμετρα προπόνησης, αν και η προπόνηση των 800μ. χαρακτηρίζεται από αρκετά υψηλότερες εντάσεις και όχι τόσο μεγάλες αποστάσεις. Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον αν δούμε πώς θα τα πάει, καθώς ο Σίμμοντς ήταν ένας δρομέας που έτρεχε περισσότερο με τη δύναμη και την ταχύτητά του τα 800μ. παρά με την αντοχή του.

Ο Νικ Σίμμοντς στις ΗΠΑ θεωρείται, εκτός από πολύ ικανός δρομέας, και μία “ξεχωριστή” προσωπικότητα, καθώς αρκετές φορές εξέφρασε την άποψή του για τα δικαιώματα των αθλητών, αλλά και άλλα κοινωνικά θέματα, ενώ δεν δίστασε να δοκιμάσει πράγματα που σπάνια έχουμε δει άλλους αθλητές να κάνουν. Χαρακτηριστικότερο είναι ίσως το γεγονός ότι έλαβε μέρος στον αγώνα Beer Mile.

Ο ίδιος δήλωσε: “Είχα μία μεγάλη λίστα με πράγματα που ήθελα να κάνω πριν ολοκληρώσω τη δρομική μου καριέρα. Συνειδητοποίησα ότι  ένα από αυτά είναι να τρέξω έναν Μαραθώνιο. Αν όχι να τον τρέξω “δυνατά”, τουλάχιστον να τον τερματίσω. Πιστεύω θα καταφέρω να τερματίσω κάπου ανάμεσα στις 3 και 4 ώρες. Καταλαβαίνω βέβαια ότι η διαφορά είναι μεγάλη (από τις 3 στις 4 ώρες), όμως, για εμένα η συγκεκριμένη απόσταση θεωρείται “αχαρτογράφητα νερά”, ενώ το μεγαλύτερο Long Run που έχω κάνει δεν ξεπέρασε τα 24χλμ. Ιδανικά θα ήθελα να σπάσω το φράγμα του 3:30″.

Δείτε τον Σίμμοντς στον τελικό των 800μ. του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο