Στο 25άρι της Καλκούτα ο Μπεκέλε

Ακόμα ένα τεστ για τον σπουδαίο Αιθίοπα

Share

Oι διοργανωτές του αγώνα των 25χλμ. της Καλκούτα έχουν βάλει τα δυνατά τους ώστε να κάνουν τον αγώνα τους μία μεγάλη ατραξιόν και να διαφημίσουν κι άλλο το τρέξιμο σε μία συνεχώς αναπτυσσόμενη δρομική αγορά όπως η Ινδία.

Έτσι, η λίστα των ελίτ συμμετοχών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες είναι μεγάλη, πλούσια και εντυπωσιακή. Η νεότερη προσθήκη, ωστόσο, είναι κάπως πιο… λαμπερή από τις υπόλοιπες αφού οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη συμμετοχή του Κενενίσα Μπεκέλε στον αγώνα που πραγματοποιείται μόλις για 4η φορά την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Ο Κενενίσα θα τρέξει με σκοπό να κάνει ένα τεστ πριν από τους ανοιξιάτικους μαραθώνιους αλλά και – γιατί όχι – να σπάσει το ρεκόρ της απόστασης που είναι 1:11:18 από τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Ντένις Κιμέτο.

Πέρα από τον Μπεκέλε, άλλα σημαντικά ονόματα είναι αυτά των Αουγκουστίνο Σούλε από την Τανζανία, του Ουγκαντέζου Ρόμπερτ Τσεμόνγκες αλλά και του Ιταλού Στέφανο Λαρόζα.

Και στις γυναίκες το επίπεδο είναι υψηλο με την Κενυάτισσα Έλα Κίπροπ να ξεχωρίζει όπως επίσης και τις Βαλεντίν Κίπκετερ και Γιουνίς Γέπτου επίσης από την Κένυα αλλά και τη Κούμα Ντιμπάμπε από την Αιθιοπία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο