Ο Μαραθώνιος αναπτύσσεται…

Η Ασιατική αγορά έτοιμη να μπει στους World Marathon Majors

Share

Η ανάπτυξη του τρεξίματος και πιο συγκεκριμένα των αγώνων δρόμου, αλλά και του Μαραθώνιου, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά και παγκόσμιο.
Έτσι, το μεγαλύτερο «πακέτο» Μαραθώνιων, η σειρά των Abbott World Marathon Majors δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορες μεγάλες εταιρείες και νέες αγορές. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, θυμίζουμε πως η Abbott World Marathon Majors  αποτελείται από τις έξι σημαντικότερες διοργανώσεις στον κόσμο, δηλαδή του Τόκιο (Tokyo Marathon), της Βοστόνης (Boston Marathon), του Λονδίνου (Virgin Money London Marathon), του Βερολίνου (BMW BERLIN Marathon), του Σικάγο (Bank of America Chicago Marathon) και της Νέας Υόρκης (TCS New York City Marathon).

Ξεκίνησε ουσιαστικά το 2006 με διάθεση να αναδείξει το Μαραθώνιο, αλλά και να δώσει νέο αγωνιστικό ενδιαφέρον προσφέροντας πλούσια χρηματικά έπαθλα στους νικητές των αγώνων, καθώς και των συνολικών βαθμολογιών. Σήμερα, σχεδόν 1 εκατομμύριο δρομείς δηλώνουν συμμετοχή και τελικά περισσότεροι από 250.000 λαμβάνουν μέρος στους έξι αγώνες κάθε χρόνο, ενώ συγκεντρώνονται περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για καλούς σκοπούς. Επιπλέον, όλοι οι δρομείς που έχουν τρέξει και στους έξι αγώνες τιμώνται από την διοργάνωση, ενώ χρηματοδοτείται και πρόγραμμα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, μεγάλες ασιατικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν. Ο κινέζικος κολοσσός, Dalian Wanda Group την περασμένη άνοιξη υπέγραψε συνεργασία με την Abbott World Marathon Majors για ένα πλάνο δεκαετίας με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των διοργανώσεων. 

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η διάθεση να προστεθούν κι άλλοι αγώνες στη σειρά σε νέες περιοχές στην Ασία –πλην της Ιαπωνίας που ήδη έχει το Μαραθώνιο του Τόκιο αλλά και στην Αφρική. Η διαδικασία της αξιολόγησης των διοργανώσεων για την τελική επιλογή έχει φυσικά ξεκινήσει, κι έτσι δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να δούμε νέους αγώνες να εντάσσονται στη σειρά.

Ήδη στην Κίνα υπάρχει ραγδαία αύξηση των εν δυνάμει δρομέων, αλλά και των διοργανώσεων με αποτέλεσμα να είναι υποψήφια για έναν ή και περισσότερους αγώνες στη σειρά των Abbot World Marathon Majors.    

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο