Πολύ καλή παρουσία οι Έλληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων

Καλάκος και Μηλιαράς ξεχώρισαν στις μεσαίες αποστάσεις, χρυσός ο Τεντόγλου

Share

Στο Γκροσέτο της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε το περασμένο τετραήμερο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κάτω των 20, δηλαδή Εφήβων-Νεανίδων. Στους αγώνες η ελληνική αποστολή τα πήγε περίφημα με πολύ καλά πλασαρίσματα και δύο μετάλλια, ενώ ξεχώρισαν και οι δρομείς των μεσαίων αποστάσεων.

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Καλάκος στα 800μ. ήταν εντυπωσιακός σε προημιτελικό και ημιτελικό αφού πέρασε σχετικά εύκολα στον τελικό σημειώνοντας μάλιστα νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στον ημιτελικό με 1:48.59.

Στον μεγάλο τελικό έμεινε στην 7η θέση με 1:50.01 και έδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστεί και σε διεθνές επίπεδο.

Στα 1.500μ. ο 17χρονος Γιώργος Μηλιαράς, ο οποίος μάλιστα ανήκει στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, αυτή των Παίδων, κατάφερε να μπει στον μεγάλο τελικό όπου κατέλαβε την 11η θέση σε μία κούρσα τακτικής με 3:59.41. Στον ημιτελικό μάλιστα έτρεξε πολύ κοντά στο ρεκόρ του σε 3:48.88.

Στα ημιτελικά του ίδιου αγωνίσματος έλαβε μέρος και ο Χρήστος Παπούλιας ο οποίος όμως έμεινε εκτός τελικού τερματίζοντας σε 3:59.99.

Το χρυσό μετάλλιο κατέλαβε στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου με καλύτερο άλμα στα 8.07μ., ενώ ο Οδυσσέας Μουζενίδης ήταν χάλκινος στη σφαίρα. Πολύ καλή παρουσία είχε όμως και η εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100 που κατέλαβε την 6η θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 40.40.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο