Για το παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο ο Κιπτσόγκε

Ακόμα μία απόπειρα, αυτή τη φορά σε επίσημο αγώνα από τον κορυφαίο μαραθωνοδρόμο

Share

Το Βερολίνο είναι ο επόμενος στόχος του Έλιουντ Κιπτσόγκε και – μαντέψτε – θα κυνηγήσει για μία ακόμα φορά το παγκόσμιο ρεκόρ!

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, και καλύτερος μαραθωνοδρόμος των ημερών μας, λίγους μήνες μετά την απόπειρά του να σπάσει το φράγμα των 2 ωρών (θυμηθείτε εδώ) στις 24 Σεπτεμβρίου θα τρέξει στον BMW Berlin Marathon σε μία διαδρομή που φημίζεται για τη δυνατότητα που προσφέρει για γρήγορους χρόνους. Είναι μάλιστα μία διοργάνωση που είχε κερδίσει και πάλι το 2015 ενώ το 2013 είχε βγει δεύτερος με τις επιδόσεις του και τις δύο φορές να είναι 2:04:00 και 2:04:05 αντίστοιχα.

Ο 33χρονος πλέον Κενυάτης έχει το… μομέντουμ της επιτυχίας αφού τον περασμένο Μάιο στη Μόντσα έχασε για πολύ λίγο το φράγμα των 2 ωρών καλύπτοντας την απόσταση των 42.195μ. σε 200:26, τρέχοντας βέβαια κάτω από σχεδόν ιδανικές συνθήκες.

Θυμίζουμε ότι στο Βερολίνο, όπου και φέτος θα τρέξουν πολλοί Έλληνες, έχουν σημειωθεί δέκα παγκόσμια ρεκόρ, τρία στις γυναίκες και επτά στους άνδρες με τον Κιπτσόγκε να κυνηγά το 11ο.

Αυτή θα είναι και η 44η διοργάνωση του αγώνα που αποτελεί και αγώνα της σειράς των Major Marathons και κάθε χρόνο συγκεντρώνει περισσότερους από 40.000 δρομείς απ’ όλο τον κόσμο.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο