Και η Vodafone στο κυνήγι του φράγματος των 2 ωρών

Η γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών συνδράμει και αυτή στο Sub2 project

Share

Mπορεί στις 6 Μαΐου η ΝΙΚΕ να κυνηγά το φράγμα των 2 ωρών με το Breaking2, όμως εδώ και καιρό τρέχει το πρόγραμμα Sub2 project, οπου επικεφαλής είναι ο Έλληνας επιστήμονας, Γιάννης Πιτσιλαδής.

Σε αυτό το project μία ομάδα επιστημόνων προσπαθεί να βελτισοποιήσει όλους τους απαιτούμενους παράγοντες, ώστε να καταφέρουν οι δρομείς να τρέξουν την απόσταση του Μαραθώνιου κάτω από τις δύο ώρες.

Στο πλευρό τους πλέον έχει ταχθεί και η Vodafone, κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινιών, ομάδα επιστημόνων της οποίας έχει δημιουργήσει ένα ειδικό application που προσφέρει στους δρομείς του προγράμματος όλες τις απαραίτες πληροφορίες για τα δεδομένα της προπόνησής τους με απόλυτη ακρίβεια.

Η εφαρμογή αυτή “τρέχει” αποκλειστικά στα ρολόγια των δρομέων σε λειτουργικό Android Wear 2.0. Η ομάδα της Vodafone υποστηρίζει πως η εφαρμογή αυτή προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τη διανυθείσα απόσταση, τον ρυθμό κλπ. με μεγαλύτερη ακρίβεια έως και 10 φορές, σε σχέση με τα παραδοσιακά GPS. Επιπλέον, στο μέλλον η συγκεκριμένη εφαρμογή θα παρέχει ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με φυσιολογικές παραμέτρους των δρομέων (δρομική οικονομία, θερμοκρασία σώματος κ.ά.).

Εννοείται πως η συγκεκριμένη εφαρμογή συνδέεται σε ειδική πλατφόρμα σε υπολογιστές και tablet όπου παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα δεδομένα. Ήδη ο Κενενίσα Μπεκέλε τη χρησιμοποιεί τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες μαζί με τον προπονητή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμός στο Dubai Run 2021
Περίπου 147.000 δρομείς έτρεξαν στο Dubai Run!
Την Κυριακή ο 41ος Μαραθώνιος της Βαλένθια
Κορυφαίες συμμετοχές, 16.000 δρομείς και μία γιορτή ετοιμάζεται στην ισπανική πόλη!
Τίτλοι τέλους για Kilian Jornet και Salomon
Χωρίζουν οι δρόμοι του κορυφαίου mountain runner Kilian Jornet και της Salomon μετά από 15 χρόνια συνεργασίας
Back to Top